Alfredo Albero publica la història de les Brigades Internacionals

Té format de còmic i es presenta aquest dijous 21 de març

Alfredo Albero publica la història de les Brigades Internacionals
Alfredo Albero, llicenciat en Belles arts, no ha pogut sostraure’s a la seua alcoiania en aquesta obra de caràcter nacional. LUCIO ABAD

“El pitjor que li pot ocórrer a una nació és una guerra”, explica el veterà activista alcoià Alfredo Albero, qui als seus setanta i llargs anys ha treballat, de manera inesgotable, confeccionant un llibre amb més de 600 vinyetes i 130 pàgines en les quals ens conta la història de la participació de les Brigades Internacionals en la guerra civil d’Espanya, ajudant els republicans a defensar els seus ideals, enfront d’uns militars que van donar un colp d’estat amb el suport dels feixistes italians i els nazis alemanys.

La guerra és el pitjor, però Alfredo afig que “no podem oblidar ni ignorar la història, perquè sense ella avancem a cegues cap al futur”. I eixa és la utilitat que li ha volgut donar al seu llibre, la de ser útil per a conéixer o recordar el que qualifica com “el major moviment solidari que s’ha donat en la història; no existeixen precedents que davant un colp d’estat militar, més de 35.000 homes i dones, procedents de 50 països diferents, es desplaçaren per a defensar els principis d’una república popular i els seus principis democràtics i de llibertat”. No van vindre solament a lluitar, també van vindre metges i infermeres, enginyers… A Alcoi vam tindre el testimoniatge dels suec-noruecs que van vindre a instal·lar un hospital.

El llibre s’estructura com una història dels anys 70 del segle passat, quan uns joves s’interessen pel tema de les Brigades i troben les memòries d’un veterà, que els descobreix el que va ocórrer. No apareix en cap moment el nom d’Alcoi en les 130 pàgines del llibre, però els joves dels anys setanta es desemboliquen en una ciutat els carrers i els paisatges de la qual resulta fàcil identificar amb els d’Alcoi.

Alfredo Albero, llicenciat en Belles arts, no ha pogut sostraure’s a la seua alcoiania en aquesta obra de caràcter nacional, que compta amb un prologuista d’excepció, el magistrat Joaquim Bosch.

Aquest dijous, dia 21, a les 19 hores, en la sala d’actes de la Fundació Mutua Levante, tindrà lloc la presentació d’aquest llibre que es ven en una doble edició, en castellà i en anglés.

Send this to a friend