Ambientació pirata per a la capitania cristiana de Muro

El cap de l'exèrcit de la creu ha solcat els carrers del municipi des d'una carrossa que simulava un vaixell

El capitán desfila sobre un barco pirata. RAY MARTÍNEZ

La Filà Pirates ha abrigallat al seu capità, Yago Julià, que ha enlluernat amb la seua posada en escena en l’Entrada cristiana amb la qual Muro continua celebrant les seues festes en honor a la Verge dels Desemparats. Hui el protagonisme ha sigut per a les filaes del bàndol cristià, després que ahir lluïren les del bàndol moro, en una també espectacular desfilada. El cap de l’exèrcit de la creu ha solcat els carrers del municipi des d’una carrossa que simulava un vaixell . La música, la dansa i les esquadres especials han completat l’ostentació que li acompanyava, i en el qual la temàtica pirata ha estat molt present. .

La desfilada cristiana el tanca la Fila Templaris, la més jove de totes les formacions festeres de Muro, en el qual Àlex Francés exerceix el càrrec de Banderer. Des de la Junta de Festes de la població remarquen que la participació en les Entrades s’ha disparat i ha arribat fins a les dues mil persones.

Quan finalitze l’Entrada Cristiana, eixirà l’anomenada Processó Llarga per a acompanyar a la Verge pels principals carrers del barri antic. La primera part d’aquestes festes culminarà demà dilluns amb cites tan esperades com l’Ambaixada del Tonell, que protagonitzaran a les 10:30h en la Placeta Molina les Filaes Llana i Mare de Déu, i que obrirà un dia marcat per la declamació de les Ambaixades mora i cristiana o la lluita d’arcabusseria. Per a aquesta última batalla s’han repartit en els dies previs uns 200 quilos de pólvora; tal com han remarcat des de la mateixa Junta de Festes. La seguretat és un altre dels aspectes a tindre en compte en els festejos, i per això dilluns passat es va celebrar la Junta Local prèvia en la qual es va perfilar un operatiu format per agents de la Guàrdia Civil, Policia Local, Autonòmica i Nacional.

Advertisements

Send this to a friend