Amigos de la Música obri la seua temporada de concerts amb l’òpera ‘La Bohème’

L'entitat compleix 40 anys i oferirà un programa especial

Amigos de la Música obri la seua temporada de concerts amb l'òpera ‘La Bohème’
Alfonso Jordá, Raül Llopis i Miguel Ferrándiz, durant la presentació de la temporada de concerts i òpera.

L’Associació Amigos de la Música d’Alcoi ha preparat un programa especial per a commemorar la seua 40 temporada de concerts i òpera. Alfonso Jordá i Miguel Ferrándiz, en representació de l’entitat, han donat a conéixer, al costat del regidor de cultura, Raül Llopis, un programa que s’estrena el pròxim 23 d’octubre amb La Bohème “una nova producció d’òpera i destacats solistes”, va ressaltar Jordá, que es podrà veure en el Teatre Calderón i que comptarà amb la participació del Cor Veus Blanques d’Alcoi Estarà dedicat al 50 aniversari de l’Hospital d’Alcoi, el personal del qual va jugar un paper important en els inicis d’Amics de la Música –es va recordar– “en inscriure’s com a socis una trentena dels seus professionals quan l’entitat feia els seus primers passos”.

Amb una altra òpera l’entitat commemorarà el 23 de març del pròxim any el seu 40 aniversari. Es tracta de ‘Turandot’, de Giacomo Puccini. Igual que ‘La Bohème’, està produïda per Òpera 2001, amb direcció escènica d’Aquiles Machado, direcció musical de Martin Mázik i la presència del Cor Veus Blanques d’Alcoi.

El Calderón compleix 120 anys enguany i “120 artistes pujaran a l’escenari”, apunta el president de l’entitat, per a oferir al novembre ‘Carmina Burana’ amb la participació de la St. George Symphony Orchestra i l’Orfeó Crevillentí.

Dos són els musicals que s’han programat. El primer d’ells es podrà veure el 8 de desembre. Es tracta de ’Chicago’. S’oferiran dues sessions en una producció d’Amigos de la Música i que està dedicada al 50 aniversari de l’EPSA. L’altre musical és la reposició de Jesucristo Superstar, prevista per al 6 d’abril. “És un fet destacat que Alcoi haja acollit cinc musicals amb anterioritat,”, va destacar Miguel Ferrándiz, atés que aquest tipus d’espectacles se solen programar en les grans capitals.

L’any 2023 l’estrenarà Amics de la Música amb el ja tradicional Concert d’Any Nou, que pujarà a l’escenari a l’European Straus International Orchestra, amb Francesc Estevez com a director i les veus de la soprano Belén Roig i el tenor Óscar Marín. Intervindrà el ballet A3 Dansa.

La dansa, en un espectacle de gran format, no faltarà en la temporada del 40 aniversari. Així, va anunciar Alfonso Jordá, la companyia d’Antonio Gades oferirà el pròxim 18 de febrer ‘Bodas de sangre’ i ‘Suite flamenca’.

La temporada de concerts es completa amb un ‘Concert familiar’ previst per al 27 de maig, el dia de Reflexió, previ a les eleccions municipals i autonòmiques, “que està encara per definir”, i l’onzena edició de la Setmana Gran del Piano, que se celebrarà del 4 al 9 de juny i per al qual ja hi ha dos concerts confirmats, el del Trio de Viena i el del Duo Jiri Barta.

Send this to a friend