Antoni Miró rep la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi

L'acte es va celebrar anit en el CADA presidit per Ximo Puig

Antoni Miró rep la Medalla
Miró abrigallat pel president Ximo Puig i l’alcalde, després de rebre la Medalla. XAVI TEROL

Antoni Miró va rebre ahir tard l’homenatge de la seua ciutat natal, després d’haver sigut nomenat Fill Predilecte i ser-li concedida la Medalla d’Or. L’acte es va desenvolupar a l’auditori de l’IVAM CADA i abrigallant a l’homenatjat van estar l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que li va entregar la medalla, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. També va assistir el president de les Corts, Enric Morera.

L’auditori es va quedar xicotet en haver de restringir-se l’entrada a conseqüència del protocol Covid. Un recinte el de l’IVAM CADA que, a més, va reobrir fa tres anys sent Antoni Miró precisament un dels artífexs que la iniciativa tirara avant, duent a terme una gestió decisiva davant el propi president de la Generalitat, tal com es va encarregar ahir de recordar l’alcalde durant la seua intervenció.

Com a “peça fonamental”, en paraules de Francés, ha sigut l’artista de cara al fet que Alcoi aconseguira la capitalitat cultural valenciana, per la qual cosa l’homenatge a Miró coincideix amb un moment històric per a aquesta ciutat.

Va actuar com a conductor de l’acte el regidor de Cultura, Raül Llopis, i van participar el professor i filòsof Fernando Castro, que va intervindre mitjançant un vídeo i es va referir al reconeixement a Miró com a “necessari”, al costat de l’escriptor i poeta Josep *Sou, que va llegir la seua dedicatòria ‘Lletres per a un homenatge’.

> Més informació, fotografies de l’acte, articles sobre l’artista i una entrevista al protagonista, en la nostra edició en paper d’aquest dissabte 18 de setembre.

Send this to a friend