Aproven una pròrroga del contracte de la brossa

L'oposició insisteix en més control i demanen revisar la duració

Pròrroga del contracte de la brossa
Contenidors soterrats al carrer Entença.

El govern municipal va tirar avant el divendres en el Ple, una pròrroga del contracte de neteja viària i recollida de la brossa, amb el suport del PP, Vox i el regidor no adscrit. Podem i Ciudadanos es van abstindre, mentre que Guanyar i Compromís van votar en contra. El motiu del rebuig, en tots dos casos, és la “falta de control” de l’Ajuntament a l’empresa concessionària, encara que per part de Guanyar també respon al model de gestió existent, incidint en la necessitat de plantejar alternatives a la fórmula indirecta.

Una opció, aquesta última, que també reclamen des de Podem, que exigeix la recuperació del servei a través de l’empresa pública municipal. No obstant això, van decidir abstindre’s per “no posar pals a la roda”, va assenyalar el seu portaveu, Cristian Santiago.

Tampoc està d’acord amb la gestió d’aquest contracte per part del departament de Transició Ecològica el regidor de Vox, David Abad, que critica els informes “laxos” elaborats pels tècnics per al control del servei i sol·licita que es convoque amb urgència la comissió de seguiment dels grans contractes, una proposta seua que va ser aprovada en un ple anterior.

El titular del departament, Jordi Silvestre, s’ha compromés a propiciar aquesta reunió, com també a revisar la duració del contracte –quatre anys prorrogables altres dos–, que és una altra de les qüestions plantejades per l’oposició. Quique Ruiz (PP) es referia a la “situació d’interinitat dels grans contractes” municipals, cas també dels serveis d’autobús urbà i aigua potable, si bé reconeix que el de la brossa “no és comparable” amb aquests dos últims, encara que “un temps tan escàs” representa “molt més volum de treball”, adverteix, per als departaments implicats en la renovació d’aquests contractes. El PP, no obstant això, ha volgut oferir en aquest cas “un vot de confiança que no és un xec en blanc”, recalca Ruiz.

Silvestre, per part seua, a més de defensar el treball dels tècnics del seu departament, considera que sí que s’està aplicant el control pertinent i, respecte a la municipalització del servei que reivindiquen Guanyar i Podem, l’edil es mostra disposat a estudiar la possibilitat en el cas de la neteja viària, ja que per a la recollida de brossa, ho considera inviable per “la quantitat de recursos i maquinària que necessitaríem”.

Send this to a friend