Aquest dimecres s’inaugura el festival Animalcoi

La gala inaugural que transcorrerà en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi

Aquest dimecres s'inaugura el festival Animalcoi
Un dels tallers per a escolars realitzats aquests dies.

Aquest dimecres arrancarà oficialment la tercera edició del festival d’animació Animalcoi amb la gala inaugural que transcorrerà en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi, a partir de les 20 hores.Abans d’això, des del festival s’ofereixen tallers i projeccions de curts per a escolars de centres educatius d’Alcoi i comarca.

D’una banda, seran uns 830 estudiants de deu centres d’Alcoi els que visionen una selecció dels curts que s’han presentat a aquest festival –més de 300–. Les projeccions seran fins al 29 de novembre, als cinemes Axion del Centre Comercial Alzamora.

D’altra banda, professionals de l’animació han estat impartint 15 tallers pràctics de storyboard en col·legis i instituts de la localitat, tots ells de la mà de dos exalumnes de l’EASD Alcoi, Mario Domínguez i Jaume Sirvent.

EDICIÓ DEDICADA ALS VIDEOJOCS
Quant al propi festival, se celebrarà entre el 29 de novembre i el 3 de desembre, i aquesta tercera edició està centrada en els videojocs. Es contemplen un total de 40 activitats, destacant la presència femenina amb una taula redona integrada per destacades dones productores del sector de l’animació.

La programació d’enguany compta amb projeccions de sessions de fins a 55 curtmetratges de 16 països, que competiran pels diferents premis d’Animalcoi. Es preveuen, a més, nombroses conferències, tenint com a epicentre l’IVAM CADA, mentre que als cinemes Axion i en la Fundación Mutua Levante hi haurà projeccions, principalment.

El festival també inclou algunes exposicions, com la que tracta sobre la pel·lícula ‘Unicorn Wars’ que es traslladarà de la Fundación Mutua Levante al Centre Comercial Alzamora, on es podrà visitar fins que finalitze el festival.

 

Send this to a friend