Arranca la programació pel 25N

El lema d'enguany és 'Si eduquem en igualtat…'

Arranca la programació pel 25N

Com és habitual, Alcoi tindrà una completa programació per a commemorar el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, amb activitats organitzades pel mateix Ajuntament i per diferents entitats

El lema que enguany tindrà la campanya de l’Ajuntament d’Alcoi és ‘Si eduquem en igualtat…’, i es podrà veure a través de diverses accions i en publicitat exterior. Es considera que l’educació és bàsica i fonamental per a evitar situacions de qualsevol classe de violència contra les dones, i educació en igualtat, perquè el feminisme és igualtat, no és el contrari al masclisme, no lluita perquè la dona siga superior a l’home, sinó per la igualtat d’homes i dones.

“Hem triat el lema d’aquesta campanya perquè ‘Educar en igualtat’ és formar a xiquetes i xiquets en el respecte a la diversitat de gènere i sexe, coeducant per a conviure de manera pacífica i per a gestionar i resoldre els conflictes. Pel que s’ha d’orientar aquest procés contribuint a eliminar de la nostra societat la violència en general i, específicament, la violència exercida contra les dones. El nostre full de ruta continua amb la lluita contra la violència masclista”, ha afirmat la regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia.

Per a començar la programació, s’han repartit en els centres educatius unes ‘bústies contra les violències masclistes’ amb el missatge: “Deposita ací el masclisme del teu dia a dia”. Aquesta activitat està organitzada per la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi. L’alumnat depositarà la seua frase i després s’emportaran totes a l’acte del dia 25 de novembre.

Se celebra, a més, el VII Concurs de Dibuix contra la violència de gènere per a escolars d’ESO, organitzat per l’Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar a Alcoi i Comarques, ACOVIFA. Aquest dimecres dia 2 de novembre serà l’elecció del dibuix guanyador, el dimecres 9, el lliurament dels premis en l’associació Acovifa, i el divendres 11, la inauguració de l’exposició dels dibuixos participants, a les 19’30 hores, en el Centre Comercial Alzamora.

Un acte a destacar serà la jornada professional en matèria de violència de gènere que tindrà lloc el dimarts 8 de novembre, de 9 a 13 hores en l’Àgora. La presentació serà a càrrec de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i de la directora general de l’lnstitut Valencià de les Dones, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Maria Such.

En aquesta jornada hi haurà quatre importants ponències: la primera serà la presentació del programa ALBA (Programa d’atenció a les víctimes d’explotació sexual). Ho farà l’educadora social Laura Gómez. A continuació serà el torn de la lletrada programa ALBA, Mónica Carrasco, que parlarà sobre, ‘Les dones migrants davant la llei d’Estrangeria’. El tercer ponent serà el president de l’OEDI (Observatori espanyol de delictes informàtics), Salvador Samper, amb la ‘Violència de gènere digital’; tancant les intervencions la psicòloga de l’associació CAVES (Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals), Leticia Merallom, parlant sobre les ‘Agressions masclistes en l’oci nocturn i els nous mètodes de submissió química’.

La jornada serà clausurada per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia. L’entrada és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia en: Igualtat@alcoi.org o el telèfon: 628 84 85 04.

La programació seguirà el diumenge, 13 de novembre, amb un taller de defensa personal per a dones, impartit per Bruno Balaguer del Club Aikido Alcoi, en horari d’11 a 12.30 hores, en el Poliesportiu Francisco Laporta. És una activitat gratuïta amb un número màxim de 100 places. Les inscripcions cal realitzar-les en: www.eventbrite.es.

Es pot consultar la programació completa en el següent ENLLAÇ.

Send this to a friend