Augmenta l’atur a la comarca per segon mes consecutiu

En 29 persones, mentre que a Alcoi a penes hi ha hagut variació gràcies a l'ocupació femenina

Augmenta l'atur a la comarca
Font: Generalitat Valenciana.

La desocupació ha tornat a pujar a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, i ja van dos mesos consecutius. En concret, segons les dades publicades pel servei valencià d’ocupació de la Generalitat, Labora, al juliol es van comptabilitzar 29 aturats més en el conjunt de la comarca –la xifra total és de 10.019–, augmentant en municipis com Cocentaina (+24), Castalla (+16) i Ibi (+12), mentre que a Muro ha baixat en 14 persones, com també a Alcoi, que ha registrat una mínima variació respecte a juny (-3).

El cas d’Alcoi és curiós, ja que ha disminuït en un total de 21 dones desocupades i, en canvi, ha crescut en 18 parats homes. També així en general en tota la zona de la Muntanya, on s’ha reduït l’ocupació femenina en 19 parades menys.

Amb aquesta dada, la bretxa de gènere continua sent molt acusada, situant-se el total de dones desocupades en 6.265, enfront de 3.754 homes, és a dir, un 62’5% de dones en el conjunt de la comarca.

A Alcoi, l’atur femení està un punt per davall, i quant al sector més perjudicat per la desocupació, continua sent el dels serveis, que representa un 66%, seguit molt per darrere de la indústria, que suposa una mica menys del 20% del total.

L’actual dada (4.620 aturats) és el segon millor de l’exercici en curs, que es va aconseguir el mes de maig passat, quan va haver-hi un descens del 1’6% (4.556 aturats). Comparat amb fa un any, ara hi ha 65 aturats menys a Alcoi. Caldrà veure què ocorre a l’agost, ja que en 2022 es va donar un important repunt.

Send this to a friend