Avança el projecte museogràfic de la pinacoteca

L'Ajuntament ha adjudicat la redacció del propi projecte

Avanza el proyecto museográfico de la pinacoteca
Exterior de l’antic Asil del Camí, on se situarà la pinacoteca.

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat, per 15.488 euros, la redacció del projecte museogràfic de la Pinacoteca Municipal, la qual estarà dedicada a l’època de major projecció de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX, a la qual pertanyen artistes de la talla d’Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala o Francisco Laporta.

Des de la formalització del contracte, el termini d’execució és de dos mesos i dues setmanes.

D’altra banda, el departament de Contractació ha proposat la millor ofereix qualitat-preu per a realitzar les obres de rehabilitació de l’edifici que albergarà la pinacoteca, l’import de la qual ascendeix a 1.567.446 euros.

Aquest procés estarà cofinançat dins de la línia de rehabilitació d’edificis de titularitat pública (PIREP), subvencionada amb 1,1 milions d’euros procedents de fons europeu  en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Les obres seguiran el projecte de rehabilitació signat pels arquitectes Ignacio Company i Cristina Picazo. S’actuarà sobre un edifici emblemàtic i patrimonial, construït en 1879-1880 i que, durant anys, va acollir l’antic asil. Aquest immoble compta amb diferents estades, una de les quals alberga actualment la reconeguda sala d’exposicions La Capella.

En els altres dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca municipal i el museu de Camilo Sesto, també cofinançat amb Fons Europeus NextGenerationEU. En total, la subvenció per a rehabilitar els dos immobles ascendeix a 1.657.827 euros.

Send this to a friend