BATOI Y ELS CLOTS, DE FESTA

Aquesta setmana dos barris d’Alcoi, Batoi i els Clots, celebren les seues festes veïnals, amb un seguit d’activitats per a tots els públics obertes a la participació de tots els ciutadans alcoians i forans que vulguen sumar-se a la festa.

Les festes dels Clots, dedicades a la patrona d’Alcoi la Mare de Déu dels Lliris, comencen demà dimecres 28 d’agost amb un campionat de cotos, xin-xon i parxís, i continuen dijous amb una guerra d’aigua a les 17 hores seguida d’una vesprada dedicada als majors amb bingo, cercavila i sopar de cabasset. Divendres la vesprada està dedicada als xiquets amb un berenar al carrer i conta-contes, maquillatge, castells unflables i jocs; continuarà un altre cercavila i la ‘Nit de l’Olla’ en què no faltaran les entradetes, una vetllada que comptarà amb els dolçainers i tabaleters de la Degollà.
Dissabte de nou seran els xiquets els protagonistes amb disfresses, cucanyes i jocs, i a les 19’30 hores el Grup de Danses Sant Jordi farà una actuació als carrers del barri. A continuació, sopar de cabasset i com a cloenda del dia, concert per als joves amb Desustancia Rock. I ja el diumenge arribarà l’últim dia de festes amb una missa a les 11.30 hores, seguida de concurs de paelles i dinar. De vesprada, partida de pilota valenciana al carrer Pintor Laporta entre els equips de Muro i Benasau, i culminarà el programa una processó pel barri.

Per la seua banda, l’Associació de Veïns de Batoi ha organitzat també un any més les seues festes, que s’enceten hui amb una sessió de cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula ‘John Carter’ a les 22 hores al Poliesportiu. Demà dimecres tindrà lloc l’enramada popular, amb jocs i tallers als carrers de vesprada, seguits del passacarrer de disfresses que comptarà amb animació de la Degollà. I a les 22 hores, sopar de cabasset.
Dijous l’activitat s’inicia de matí amb l’inici a les 9 del torneig de futbol sala, mentre a les 10 començarà el concurs infantil de dibuix i pintura; de vesprada, a les 19 hores tindrà lloc un ‘Canta contes’ pels carrers del barri, i a les 20’15 començaran les representacions de l’obra per a tots els públics ‘Un quart amb l’Ovidi’, a càrrec de la companyia La Dependent a la seu de l’Associació de Veïns. El teatre continuarà a partir de les 23 hores amb la representació del sainet ‘Cascarrabies’ a càrrec del grup de teatre El Llavador, de la pròpia associació veïnal.

Divendres arrencarà amb una ‘despertà’ a les 8.30 hores, després de la qual s’iniciarà el torneig de petanca. I el propi divendres, al llarg de tot el dia, la piscina municipal del barri tindrà entrada gratuïta. De vesprada, ‘Volta en bicicleta’ a partir de les 19 hores, hora en què també s’inicien les 24 hores de futbol-sala. I ja de nit, a les 21 hores tindrà lloc una entradeta popular, a les 22’15 començarà la Nit de Música i Ball amb el Ballet Infantil de Virginia Bolufer seguit d’una actuació oberta de ball, i a mitjanit, Discomòbil.

També el dissabte serà un dia intens amb l’inici a les 8.30 hores del Torneig de Calix; a les 10’30, simultànies d’escacs; i a les 18 hores, festa de l’aigua, a la que seguirà l’actuació del Mag Üalà. A les 21.30, batukada, seguida pel lliurament de trofeus de futbol-sala. I a les 22.30 hores a l’explanada de la via s’iniciarà un dels plats forts: una nova entrega del Batoi Rock que comptarà amb els grups Borreta, Marco Pompero, Ta Quirikità, Jona Richards, Invasound i Sir Ful. Diumenge, últim dia de les festes, se celebrarà una missa a les 11, a la que seguirà el tradicional homenatge als majors. I des de les 13 hores tindrà lloc el concurs de paelles amenitzat amb karaoke que posarà fi a les festes.

El regidor de Participació Ciutadana Pago Agulló ha volgut felicitar als veïns dels dos barris per les festes, “especialment a les associacions i a les persones implicades en l’organització, perquè fan un gran treball per aconseguir unes festes ben participatives que arriben a tots els veïns i veïnes dels barris, i alhora estan obertes a la resta de la ciutat, oferint un variat programa d’activitats ben interessant per a aquestes dates. Animem a tothom a participar, i desitgem als dos barris que passen unes molt bones festes”.

Adjuntos en archivo PDF los programas de actos

Advertisements

Send this to a friend