Blanca Carbonell dirigirà l’himne i Joan Castejón realitzarà el cartell de Festes

L'Ajuntament ha donat a conéixer aquests dos protagonistes de la pròxima Trilogia

Blanca Carbonell dirigirà l'himne i Joan Castejón realitzarà el cartell de Festes
Joan Castejón i Blanca Carbonell.

L’Ajuntament d’Alcoi ha donat a conéixer dos dels protagonistes de les pròximes festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi Màrtir, que tindran lloc els dies 20, 21, 22 d’abril de 2024. En concret, la persona que dirigirà l’Himne de Festes el pròxim 19 d’abril en la plaça d’Espanya serà Blanca Carbonell, mentre que l’autor del cartell que anunciarà les Festes, i que serà descobert el dilluns 1 d’abril, és Joan Castejón.

BLANCA CARBONELL

Blanca Carbonell Galiana naix a Alcoi el 21 d’abril de 1974. Inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Joan Cantó d’Alcoi de la mà de José Miguel del Valle, continuant la seua formació en el Conservatori de València amb María Dolors Tomás.

Després d’obtindre el Premi Extraordinari Fi de Carrera es trasllada a França, on residirà des de 1992 fins a 2002. Ha rebut la beca del Govern Francés, la beca Antonio Pérez Verdú d’Alcoi i la beca musical de la Comunitat Valenciana. Estudia en els Conservatoris de Versalles i París amb els mestres Raimond Guiot, J.Varache, Vicent Prats, Emmanuelle Ophele, Geneviève Amar i Patrick Gallois, obtenint el primer Premi de flauta, piccolo i música de cambra. Realitza el postgrau en la Universitat d’Alcalá de Henares amb Magdalena Martínez.

Ha col·laborat amb orquestres com a Jove Orquestra del Mediterrani, CROUS de París, Opera Éclate, Orquestra Francesa de Flautes, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra de l’Escuela Superior Reina Sofía, ONE,ORCAM i Opera Comique de París. Des de l’any 2003 al 2005 forma part del grup Free Classical French Music juntament amb el pianista i repertorista de l’Òpera de Paris Touve R.Ratovondrahety i la contrabaixista i compositora Claire Guillet amb el qual actuaran a Karachi, Islamabad, Lahore i Paris, promogut i patrocinat per l’Ambaixada Francesa.

Des de l’any 2006 és funcionària de carrera de la Comunitat de Madrid en l’especialitat de flauta travessera. Actualment imparteix classes en el Centre integrat de Música Padre Antonio Soler de San Lorenzo del Escorial de Madrid.

JOAN CASTEJÓN

Joan Castejón, va nàixer el 17 de desembre de 1945 a Elx. En 1963 es trasllada a València i assisteix com a alumne lliure a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles d’aquesta ciutat. Tan sols dos anys després ja va participar en la seua primera exposició col·lectiva a València i en 1966 va tindre la seua primera exposició individual en la Galeria Mateu, València.

Castejón és pintor, escultor i dibuixant, un dels principals representants del realisme social del Grup d’Elx, en la renovació plàstica valenciana de postguerra. Se solen atribuir les seues habilitats pictòriques a la influència i l’admiració per l’art renaixentista. Castejón té l’habilitat de forjar un estil personal i recognoscible.

Encara que el seu principal mitjà d’expressió és el dibuix, també fa incursions en els camps de la pintura, l’escultura i el teatre, disciplina en què va treballar com a actor i com a escenògraf.

La seua obra s’ha exposat als museus més importants de la Comunitat Valenciana, com a l’Institut Valencià d’Art Modern, Museu de la Universitat d’Alacant, Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernàndez d’Alacant, la Fundació Bancaixa, el Centre del Carme de València, o la Lonja del Pescado d’Alacant.

Send this to a friend