Bocairent dona pas als dies grans de les festes de Moros i Cristians

Del 3 al 8 de febrer, dedicades a Sant Blai

Bocairent dona pas als dies grans de les festes de Moros i Cristians
Un acte previ de les festes.

Per fi enguany, després d’una llarga espera, Bocairent ha pogut recuperar i celebrar els actes previs a les festes. Han sigut tres caps de setmana molt intensos. Els dies grans, tan esperats per tots, començaran amb el Dia de les Caixes, que enguany serà el divendres 3 de febrer. A migdia, volteig general de campanes i a les 19’30 l’Àngelus a la porta de l’Ajuntament i retreta de fanals i tambors commemorant el patronatge de sant Blai. En arribar la retreta al pont, castell de focs artificials i a partir de les 23 hores desfilada de Caixes.

Molts ulls en aquests dies estaran posats en el dissabte 4 amb l’Entrada de Moros i Cristians. A les 11’30 hores, a la plaça de l’Ajuntament, interpretació de l’himne nacional i hissada de banderes. A continuació, interpretació de l’himne a Bocairent per la Societat Musical Vila de Bocairent, sota la direcció de Gemma Santonja Insa. Tot seguit, entrada de bandes. A les 16’30 hores, des del carrer Batalla de Lepant, es donarà el tret d’eixida a l’Entrada de Moros i Cristians.

El diumenge 5 serà el dia de Sant Blai, dedicat al patró. A les 8 del matí, Diana des de la plaça de l’Ajuntament. Després, a les 12, al temple parroquial, solemne missa.

Des de les 16’30, desfilada del piquete de la filà Terç de Suavos. Des de les 17’30, ball del Moro de la filà Moros Vells. A les 19 hores, Solemne processó.

El dilluns 6 serà el Dia de Moros i Cristians amb batalla d’arcabusseria i mosqueteria des del carrer Batalla de Lepant fins a la plaça de l’Ajuntament. En acabar, Ambaixada mora. De vesprada, a les 17’30, batalla des de la Residència i després, Ambaixada del cristià.

El dimarts 7, Dia del Sant Crist, amb la pujada a l’ermita del sant Crist després de la Diana. A les 11’30, missa i a continuació el “Despojo del moro”, escenificació de l’acte de conversió de l’ambaixadora mora.

A les 17’30 hores, a la l’església te lloc el “Te Deum” i, seguidament, desfilada fins el Monestir on es realitza la imposició de bandes als nous capitans i alferes.

Per últim, Dia de l’Eixabegó, el dimecres 8, acte que tancarà aquests Moros i Cristians 2023.

Send this to a friend