Cabanes passa a compaginar asfalt amb terra

El pilot correrà el pròxim 23 i 24 d'aquest mes el X Rallyes Terres Altes de Lorca

Cabanes pasa a compaginar asfalto con tierra
Nicolás Cabanes en el seu debut en el Rally Sierra Morena de Còrdova

Nicolás Cabanes correrà el pròxim 23 i 24 d’aquest mes el X Rallyes Terres Altes de Lorca, prova amb la qual es donarà el tret d’eixida a la temporada de rallyes de terra al nostre país. Per al pilot alcoià serà un retrobament amb una disciplina en la qual ja va fer una primera incursió en 2018 disputant varis rallyes com a complement a la seua preparació a l’asfalt. Un retorn amb el qual busca anar adaptant-se a la nova normativa de la Real Federació Espanyola d’Automobilisme, que pretén consolidar per a aquest 2021 l’innovador Supercampeonat d’Espanya de Rallyes (S-CER), el qual es disputarà sobre dues superfícies, terra i asfalt.

Amb la fusió d’aquestes dues disciplines que fins ara caminaven per separat, l’estament federatiu pretén seguir els passos d’altres federacions europees que van iniciar aquest trànsit amb el propòsit de formar pilots joves més complets. Es tracta d’estendre un model de campionat que en altres països ha donat molt bons resultats. Amb aqueixa filosofia ha nascut el Supercampeonat d’Espanya de Rallyes, que ha vist la llum enguany i en el qual Nicolás Cabanes vol començar a apuntar el cap.

Entre els plans del pilot alcoià està fer diverses aparicions una vegada que s’ha confirmat que en els pròxims dies rebrà un kit per a terra que utilitzarà en el seu Suzuki Swift d’asfalt i en el qual el passat cap de setmana va fer el seu debut en la Copa Swift en el 38 Rallye Sierra Morena celebrat en terres cordoveses. No va ser l’estrena desitjada i l’alcoià solo va poder ser desé quan les expectatives eren unes altres en aquesta primera carrera de la temporada. “Les coses no van eixir com esperava. Caldrà fer autocrítica i intentar millorar per al següent rallye”, ha reconegut Nicolás Cabanes. Dins d’aqueix sabor agredolç que va acompanyar aquest debut, va haver-hi algunes conclusions positives amb les quals quedar-se per al futur.

L’alcoià va aconseguir salvar en l’últim tram quedar-se fora del Top 10 després de fer segon escratx i acabar així dècim a només tres segons del nové classificat. A més del seu retrobament amb la terra a Lorca dins de dues setmanes, Nicolás Cabanes té previst disputar el 14 i 15 de maig el Rallye Vila de Adeje a Tenerife, que és prova puntuable per al European Ral·li Trophy (ERT) i per al Supercampeonat d’Espanya de Rallyes (SCER), no vaig agafar per a la Copa Suzuki Swift, que es reprendrà en el 54 Rallye d’Orense, a mitjan juliol.

Send this to a friend