Càmeres per a controlar l’aforament durant el concurs d’Olleta

Els espais destinats a cada filà, estan limitats a deu persones com les taules en els bars

Càmeres per a controlar aforament durant el concurs d'Olleta
Imatge d’arxiu del concurs d’Olleta de l’any 2019.

Alcoi es troba immers en la celebració de Mig Any, que compta amb una àmplia programació que va arrancar a principi d’octubre i que s’allargarà durant tot el mes.

El dia més assenyalat arribarà aquest dissabte amb el concurs d’Olleta en la Glorieta, donant lliurament dels ingredients a les 10 hores i la resolució del guanyador es coneixerà a partir de les 14’30 hores.

El president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, apunta que “hi haurà control d’aforament mitjançant cambres” i es comptarà a més amb vigilants en les entrades del parc.

Tant els festers com el públic en general podran accedir a la Glorieta, però les zones destinades a cada filà estaran limitades, previsiblement, a 10 festers, la mateixa quantitat de persones que les estipulades per taula en l’hostaleria.

Així, el president de l’entitat festera avança que “no hi haurà ‘picaeta’ com en altres ocasions, ja que no es pot consumir mentre s’està dret”.

Olcina remarca la importància de complir les mesures anticovid, tant en el concurs com en la resta d’actes, destacant la distància de seguretat i l’ús de la mascareta. “A nivell organitzatiu és molt complicat perquè és nou per a tots”.

En el cas de l’interior de les filaes, “totes tenen mesuradors de Co2” per a controlar si és necessari una major ventilació, o fins i tot, desallotjar en algun moment concret la seu. Per a aquells locals de filaes que siguen més xicotets s’està contemplant la possibilitat d’instal·lar carpes per a donar cabuda a un major aforament de festers.

EXPOSICIÓ, ENTRADETES I COTOS
Assenyalar que, demà s’inaugurarà l’exposició ‘El temple, la seua història i cent anys viscuts’ en el MAF a partir de les 20 hores, i el divendres tornarà a haver-hi entradetes a la nit, tant per Sant Llorenç –des de les 22 hores– i per Sant Nicolau –des de les 23 hores–. Així mateix, aquesta vesprada, a partir de les 20’15 hores es disputa la final del campionat de Cotos entre Ligeros i Cides, al pati del MAF.

Send this to a friend