Celebració del Dia del Llibre amb descomptes i un obsequi

S'han editat 2000 exemplars d'una obra protagonitzada per les fotografies d'Elías Seguí

Celebració del Dia del Llibre amb descomptes i un obsequi
Presentació del Dia del Llibre a Alcoi.

En aquest 2024 Alcoi celebrarà el Dia del Llibre en el dia assenyalat, que és el 23 d’abril, ja que aquesta data s’ha quedat fora de la trilogia de les festes de Moros i Cristians.

La celebració és l’habitual que es porta realitzant en els últims anys, que consisteix principalment a oferir un descompte del 10% a totes aquelles persones que compren en les llibreries alcoianes que s’han sumat i en el lliurament d’un obsequi per aquesta compra.

Celebració del Dia del Llibre amb descomptes i un obsequi
Portada del llibre que s’ha editat amb l’obra d’Elías Seguí

LLIBRE D’ELÍAS SEGUÍ
Recentment s’ha presentat l’obsequi en qüestió, que es duu a terme des de l’Ajuntament d’Alcoi. Es tracta d’una publicació dedicada al ja desaparegut fotògraf alcoià Elías Seguí, després que el seu arxiu fotogràfic haja sigut cedit a l’Arxiu Municipal d’Alcoi per a la seua conservació i gestió.

En total s’han editat 2000 exemplars d’aquesta obra, que s’endinsa en els inicis fotogràfics com a amateur d’Elías Seguí, a principis de la dècada de 1970, i que tenen com a principals protagonistes a Alcoi i els municipis del seu voltant, captats des de la mirada del fotògraf alcoià.

La que fora parella de Seguí en els seus últims anys de vida, Mónica Corbí, ha indicat en la presentació que “cadascuna de les fotografies té una història darrere”. Va avançar que són imatges en blanc i negre i va enaltir la labor del fotògraf: “sempre dic que les seues fotos transmetien màgia. El resultat final de la fotografia enamora”.

En la presentació es va remarcar que aquest obsequi s’emmarca més en el col·leccionisme, encara que no es descarta en el futur fer una altra publicació dedicada a Elías Seguí, amb l’objectiu de mantindre molt viu el seu llegat i de fer públic el seu arxiu.

Les papereries que se sumen al Dia del Llibre són: Breton, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Plantallibres, Quaderns, Pascual, Santonja i Tinta.

Jordi Pérez va acudir en nom de totes elles i ha assenyalat que gran part del “èxit del Dia del Llibre va relacionat amb l’obra que regalem” i va animar a tota la gent a sumar-se a aquesta celebració acudint a les llibreries.

Advertisements

Send this to a friend