Celebrar el 8M amb ‘Feliz Vida, tías locas’

Jorge Hinojosa reivindica el Dia de la Dona amb un curt

Celebrar el 8M amb ‘Feliz Vida, tías locas’
L’actriu Paula Bou interpreta el text reivindicatiu creat per Jorge Hinojosa

La història està plagada de dones fortes, independents, que van defensar els seus drets o ideals i van acabar patint per això o menyspreades en anomenar-les boges. Per això, el guionista alcoià Jorge Hinojosa ha realitzat un curt per a reivindicar el gènere femení, i tot el que comporta, amb motiu del 8M.

Aquest potent vídeo, que porta per títol ‘Feliz Vida, tías locas’, ha sigut reproduït en YouTube més de 3.500 vegades, i en Instagram prop de 25.000 visualitzacions si sumem els comptes de l’actriu Paula Bou i de Jorge Hinojosa.

En poc menys de 5 minuts, Bou parla sobre la reivindicació de totes les dones a les quals se’n diu boges per no ser el que la societat els dicta o lluitar contra les injustícies. “A partir d’aquest concepte, vaig començar a treballar altres idees que emboliquen a les dones, problemes com el maltractament, la violació o l’assassinat… i també a jugar amb l’espectador, fer-li una mica conscient que tots tenim comportaments masclistes (en major o menor mesura) amb el moment en el qual Paula es descorda la camisa”, argumenta el seu guionista i director.

Cadascuna de les seues frases narra i expressa la realitat en la qual les dones viuen. Això s’ha aconseguit amb tres setmanes de treball intens. Les dues primeres es van centrar en donar amb la versió final del text, “la cinquena”, assegura Hinojosa. Per a això van comptar amb dones expertes en el feminisme com Sara Maiques, Beatriz Ripoll i Tanque amb clau Sánchez els qui “van jugar un paper primordial per a donar amb la versió definitiva del guió”, agraeix l’alcoià.

Durant les dues primeres setmanes també van treballar en la interpretació, il·luminació i càmera. L’última va estar dedicada al rodatge i l’edició. “Tot això per a arribar a la data límit que ens havíem marcat, el 7 de març, un dia abans del dia de la dona, amb la intenció de reivindicar també que el dia de la dona haver de ser tots els dies, o millor dit, que tots els dies hem de celebrar la VIDA de les dones”, explica.

Per a fer possible aquest projecte, Jorge Hinojosa s’ha envoltat d’un equip amb el qual ja havia treballat anteriorment. Són Claudia Ripoll, qui es va encarregar de la direcció de fotografia, i Santi Aura, qui va prendre les funcions de cambra, del so i de l’edició.

Des de fa mesos, Paula Bou també forma part de l’equip. “Els dos tenim sempre ganes de no parar de fer projectes audiovisuals”, afirma el guionista i afig que ella va ser la que li va donar la idea de fer aquest curt. “Paula em va preguntar si tenia alguna idea per a un curt i jo portava amb la idea de les “ties boges” bastant temps rondant-me el cap, però més aviat com un escrit, no com un curt, però en parlar amb Paula vaig tindre la idea de convertir-lo en curtmetratge i llançar-ho en els dies pròxims al 8M”, expressa Hinojosa.

A més, com a nous integrants, es van sumar Lucía Pascual qui es va ocupar del maquillatge i perruqueria, i Javier Hernández, encarregat de la música i Fx de so.

Hinojosa se sent orgullós de l’equip que ha creat: “Tinc molta confiança en ells. Sempre estan disposats a ajudar-me amb qualsevol bogeria que se m’ocorre”.

Ara, després d’una setmana del seu llançament, els integrants d’aquest projecte estan satisfets amb el resultat final i amb la repercussió que ha tingut. “Hem rebut molts comentaris felicitant-nos i ha arribat a bastant gent, encara que esperem que a poc a poc la seua repercussió vaja en augment. Creiem que és un missatge molt necessari que ha d’arribar al major número de gent. Això no dóna forces i ganes de continuar creant i estic segur que arribaran més projectes”, conclou.

Send this to a friend