Cocentaina acomiada a la seua Mareta amb mostres de devoció

Els contestans van complir de nou amb la tradició de besar la icona

Cocentaina acomiada a la seua Mareta amb mostres de devoció
Eixida de la *Mare de Déu de l’església de Santa María el diumenge.

Com mana la tradició, les festes de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina van arribar a la seua final en la nit del 21 d’abril amb el retorn processional de la patrona des de la parròquia de Santa María fins al seu Monestir. Es posava així el colofó a un intens cap de setmana que, després de la bullícia del 19 d’abril, va incloure dissabte passat actes més íntims com la Missa de la Germanor Sacerdotal o l’entranyable eucaristia per a malalts i impedits. A aquests últims se’ls va donar a besar el quadre de la Mare de Déu i alguns d’ells van rebre també el sagrament de la Unció de Malalts en una cerimònia carregada d’emotivitat.

Tant en aquesta jornada com l’endemà, es va oficiar el tridu en honor a la Mare de Déu del Miracle estant predicat enguany pel sacerdot valencià Jesús Corbí Vidagañ. El mateix predicador va voler remarcar en les seues homilies que la patrona “és la flama que encén la fe en els contestans” igual que es va mostrar agraït a la Pía Unión per haver pensat en ell per a aquesta tasca. Cal esmentar que la parròquia de Santa María va romandre oberta dia i nit durant les jornades en les quals va ser allí la Mare de Déu del Miracle sent acompanyada en tot moment per un bon nombre de contestans a través dels torns de vela que es van organitzar prèviament. En el matí del diumenge va destacar una participativa ofrena infantil en la qual els escolars van portar productes d’higiene que van ser després entregats al centre de Sant Esteban de València on s’acull a persones sense sostre i necessitades.

Els més xicotets, que també tenen un protagonisme especial en aquestes festes patronals, li van recitar versos a la Mareta i després van participar en la Fireta organitzada pels Júniors de les dues parròquies en la plaça de l’església. Ja de nit, va eixir la processó de retorn al Monestir de les Clarisses i gran quantitat de veïns van acompanyar amb ciris a la Mare de Déu del Miracle fins al lloc en el qual descansa durant tot l’any. Va ser també cridaner el nodrit grup de portadors, molts d’ells joves, que es van sumar a portar les andes de la Mareta fins al Pla, punt en el qual la Verge del Miracle va ser rebuda amb un espectacle pirotècnic mentre s’escoltaven de fons les notes del ‘Flevit Amare’ que sempre s’entona per a acomiadar a la patrona de la Vila Comtal.

El volteig incessant de la ‘campaneta dels monges’ va saludar a la Mare de Déu del Miracle a l’entrada de la seua església i ja dins es va donar a besar el quadre, un ritual que va formar de nou una notable cua davant el temple que es va allargar fins pràcticament la una de la matinada. Finalitzat aquest instant, la icona de la Verge va ser entregat a les Clarisses, que la custodien des de 1653; i elles es van encarregar d’acostar-lo fins al cambril donant així per finalitzats els festejos d’aquest 2024.

Advertisements

Send this to a friend