Cocentaina demana una rotonda en l’encreuament dels Bombers

L'alcalde té previst traslladar la petició al subdelegat del govern

Cocentaina demana una rotonda en l'encreuament dels Bombers
Cruce de la N-340 a la altura del parque de Bomberos. | G. B.

La posada en marxa de la rotonda nord d’Alcoi ha contribuït considerablement a suavitzar la circulació en aquesta zona que serveix de punt d’entrada al polígon Cotes Baixes i que també delimita els termes entre la capital de l’Alcoià i Cocentaina. Un projecte durant anys reivindicat pel sector empresarial, que ja és una realitat, i que posa fi a les llargues cues de camions o vehicles que durant les hores puntes es formaven en l’accés a una de les principals zones industrials de la ciutat del Serpis. Els empresaris demanen ara que es faça un pas més per a aconseguir suprimir l’encreuament existent al costat del parc comarcal de Bombers i crear en aquesta àrea una infraestructura similar a la de l’entrada nord d’Alcoi.

Des de la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) qualifiquen aquest enclavament com “el nostre particular semàfor d’Europa” i expliquen la necessitat que es reordene la circulació en aquest tram de la Nacional 340 “es tracta d’un punt d’entrada i eixida a l’autovia i fins i tot tenim zones industrials pròximes com Cotes Baixes, La Llaona, Els Algars o Gormaig. Hi ha una elevada circulació cada dia, que s’ha vist incrementada amb l’obertura de la rotonda nord, i amb un projecte com el d’una rotonda es reforçaria la seguretat i fins i tot s’evitaria obstaculitzar als grans camions que van direcció a les fàbriques. El següent pas cal donar-lo ací”, manifesta Ramón Juan, representant de la institució i president també de la EGM de Cotes Baixes.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina, localitat en el terme municipal de la qual està el citat encreuament dels Bombers, recullen el guant i coincideixen que és necessària eixa rotonda tenint en compte a més que en els pròxims mesos s’adequarà un dels accessos a La Llaona coincidint amb l’obertura d’una nova superfície que s’instal·larà entre Alcoi i Cocentaina.

L’alcalde de la Vila Comtal assegura que aquesta qüestió la va abordar en la reunió que pròximament mantindrà amb el subdelegat del govern a la província d’Alacant “és clar que en aquest encreuament hi haurà ara un elevat increment del trànsit i posarem sobre la taula la nova necessitat perquè el Govern Central puga executar un projecte en la zona” assegurava Jordi Pla en declaracions a aquest periòdic. Si arribara a materialitzar-se prompte aquesta nova rotonda, tan sols quedarien tres encreuaments regulats per semàfors en l’antiga Nacional 340 situats tots ells entre la capital del Comtat i la localitat de Muro.

Send this to a friend