Cocentaina gestionarà els seus serveis socials

La previsió és que en 2021 deixen de prestar els seus serveis a les localitats de Balones i Millena

Cocentaina valorarà 17 propostes veïnals
Instal·lacions del consistori de Cocentaina

Previsiblement, Cocentaina donarà l’any que ve un pas important quant a la gestió duta a terme des del propi municipi amb la posada en marxa del contracte-programa de serveis socials. Això serà una realitat l’any que ve, sempre que tot evolucione positivament.

El volum de població de la vila comtal fa que la localitat siga considerada per Conselleria com una zona amb àrea pròpia, la qual cosa possibilitarà la gestió de l’equip social de base i també de programes específics, tal com es porta realitzant des de fa diversos anys, per la qual cosa la prestació d’aquests serveis no variarà per als contestans quan es faça el pas.

Precisament per a tractar aquest tema, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha mantingut recentment una trobada virtual amb el director general del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials (IVAFIQ), Enrique Ferrer. En aquesta reunió, es va verificar la consideració que s’havia fet sobre Cocentaina referent a ser considerada zona amb àrea pròpia per a la implantació futura del nou mapa territorial dels Serveis Socials, el qual, es troba en període d’exposició pública.

Un dels principals canvis que suposarà la gestió pròpia dels Serveis Socials, és que Cocentaina deixarà de prestar els seus serveis, com a agrupació de municipis, a Balones i Millena, localitats que hauran d’incorporar-se a una altra mancomunitat, previsiblement la del Xarpolar, perquè siguen atesos en qüestions socials.

La primera edil de la vila comtal apunta que “l’equip de serveis socials disposarà amb el nou mapa d’una mica més de temps per a dedicar a la nostra ciutadania, ja que no haurà d’acudir a Millena i a Balones, que esperem que tinguen l’atenció que mereixen”.

Send this to a friend