Cocentaina ja té pressupost aprovat i ascendeix a 12 milions

Els comptes del 2024 només van tindre el suport del govern que formen PSPV i Compromís

Cocentaina ja té pressupost aprovat i ascendeix a 12 milions
La corporació municipal, durant el ple de pressupostos.

Una altra de les poblacions de les nostres comarques que ja té Pressupost Municipal per a 2024 és Cocentaina, uns comptes que superen els 12 milions d’euros i que van ser aprovades en un ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de la Vila Comtal a primera hora del matí del Dijous Sant. L’equip de govern, format per PSPV i Compromís, va donar suport al citat Pressupost mentre que el Partit Popular va votar en contra i des de Vox es van abstindre.

Cal destacar que els números planificats per a enguany suposen un 7% més respecte al 2023, la qual cosa representa uns 830.000 euros, i darrere d’aquest increment destaquen les despeses de personal que han pujat un 5% a causa de l’augment de salaris, la contractació de treballadors catalogats com a essencials o l’aposta per l’ocupació pública en comptes de recórrer a serveis externs per a cobrir places com les de socorrista en la piscina municipal. Tot això suposa més de 287.000 euros. Al marge d’això, s’han destinat 20.000 euros a la nova partida de Nucli Històric i s’ha contemplat ampliar les prestacions per a la gestió de residus, la Fira de Tots Sants, el Servei d’Ajuda a domicili o el Programa de Menjar a Casa.

En matèria d’inversions sobreïx la remodelació interior del Centre Cultural El Teular o l’adequació de l’Avinguda de les Moreres mentre que quasi 3’7 milions es destinen a sufragar els costos de la llum arran de l’acord energètic que té subscrit el Consistori amb la Diputació d’Alacant i que caduca en aquest 2024 “s’ha hagut de fer un autèntic encaix de ‘bolillos’ per a cobrir totes les necessitats de l’Ajuntament i compaginar-lo amb la despesa que suposa aquest contracte”, va manifestar l’edil d’Hisenda; Marisa Abad.

Per a l’alcalde de la capital del Comtat, el Pressupost aprovat és ajustat i en el Ple va remarcar que el Govern Local ha buscat el màxim consens per a tirar-lo avant. En aquest sentit va apuntar que per a l’elaboració del document es va donar participació als grups de l’oposició i a l’Associació de Veïns “és un pressupost que aposta clarament pels serveis públics i per a garantir la igualtat d’oportunitats i la dinamització social, econòmica i cultural de Cocentaina”, va dir Jordi Pla.

Des del PP van justificar el seu vot en contra assenyalant que no era un Pressupost “ambiciós” i van assegurar que amb el mateix “Cocentaina queda immersa en una profunda paràlisi ja que a penes es contemplen inversions i fins i tot s’estan deixant perdre subvencions d’organismes com la Diputació d’Alacant”, va etzibar el portaveu de la formació, Borja Jornet.

Finalment, Vox va lamentar que no s’hagueren tingut en compte qüestions com a més suport econòmic per al manteniment del poble o la revitalització dels barris del Raval i la Vila segons va manifestar la líder del partit; Victoria Fernández.

Advertisements

Send this to a friend