Compromís demanarà al Govern el reaprofitament de les restes vegetals

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, demanarà al govern que estudie una eixida mediambiental i econòmica per al gran volum de restes vegetals que es produeixen a la ciutat d’Alcoi i que possiblement es perden perquè no existeix un pla o sistema de reaprofitament.

Segons Blay, “una ciutat com Alcoi genera un volum respectable de restes vegetals procedents dels parcs i jardins, de les verduleries i supermercats, de les urbanitzacions, i és una llàstima que no es puga fer alguna cosa amb eixe tipus de restes orgàniques”. Per això Compromís preguntarà en la propera Comissió Informativa de Sostenibilitat tots els detalls sobre aquest tema: com es fa la recollida, qui la fa, si és singular la recollida o va al camió com tota la brossa del contenidor verd, quants quilos se’n recullen, què es fa amb eixe tipus de brossa, si legalment es pot utilitzar, etc.

Compromís planteja aquesta qüestió tant per raons mediambientals –la reutilització de restes orgàniques– com econòmiques, ja que podria ser motiu de creació d’algun tipus d’activitat empresarial de producció de compost o d’algun derivat, sempre i quan es compte amb les facilitats administratives adients i rebera el suport de l’Ajuntament.

Acaba la seua nota Blay suggerint que “podria incloure’s fins i tot en el pla d’emprenedors per a joves, que podria trobar així un camí a l’autoocupació i a la iniciativa empresarial en la línia millor: la de la sosteniblitati la reutilització, en un temps difícils en els quals calen més iniciatives”.

Send this to a friend