Compromís proposarà l’autorització del carril bus també per a bicis i motos

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que proposaran al govern que s’estudie la possibilitat d’autoritzar als ciclistes i motociclistes la utilització del carril bus.
 
Segons el regidor, és cert que els carrils-bus faciliten el trànsit del transport públic, que és el que s’ha potenciar per poder reduir la presència de vehicles privats per la ciutat. I afortunadament, i en general, els conductors solen respectar a Alcoi bastant la reserva d’eixe espai.
 
Però també és cert que quan hi ha bastant trànsit, les bicicletes i les motos no circulen amb la mateixa seguretat. “És per això que podria autoritzar-se a ciclistes i motoristes que pogueren utilitzar el carril bus per poder disposar de major seguretat personal, ja que tindrien més mobilitat i menys automòbils prop. Lògicament questa autorització hauria d’estar condicionada a què respectaren la prioritat del trajecte de l’autobús. Per això demanarem que s’estudie i es consulte tant amb els usuaris habituals d’uns tipus i altres de vehicles per poder donar-li la solució més consensuada possible”.

Send this to a friend