Conselleria rebrà a representants d’Ajuntament i Andreu Sempere per a abordar el retard del projecte

L'Associació de mares i pares va anunciar mobilitzacions la setmana passada

Conselleria rebrà a representants d'Ajuntament
El problema es va desencadenar quan la licitació va quedar deserta al gener passat. ARXIU

“No trobem una altra eixida que iniciar –de la mà de docents i alumnat– mobilitzacions per a subratllar la injustícia que pateixen les i els estudiants de l’Andreu Sempere”. En aquests termes es va pronunciar la setmana passada l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del citat centre educatiu alcoià referent a l’esperat projecte de reforma.

L’AMPA de l’Andreu Sempere recorda que fa un any que el projecte de rehabilitació va eixir a licitació quedant desert el concurs, i que posteriorment va haver de ser revisat per l’augment de preus de les matèries primeres, una revisió que es va aprofitar per a incloure altres millores. Lamenten que, encara no hi haja notícies d’un nou procés de licitació, i que tampoc es conega la ubicació temporal dels estudiants.

Afirmen que “se’ns ha esgotat la paciència”, i exigeixen solucions, alhora que recriminen que “les nostres filles i fills mereixen un centre en condicions”.

COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT

Precisament aquest dilluns, l’Ajuntament ha informat que Conselleria d’Educació rebrà aquesta setmana a representants municipals i del propi institut per a abordar la situació. En concret, la trobada tindrà lloc aquest dimecres dia 2, i a la mateixa està previst que assistisquen el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i personal tècnic; per part de l’Ajuntament assistirà l’alcalde Toni Francés i el regidor d’Educació, Jordi Silvestre, al costat de tècnics municipals; i per part de l’Andreu Sempere, el director, Jesús Martínez, i la directora d’estudis, Rosa Martí.

Des de l’Ajuntament aclareixen que la reunió està sol·licitada des del passat 29 de juliol:

“Des del primer moment l’Ajuntament es va posar en contacte amb la Conselleria d’Educació per a aclarir quins eren els passos a donar, per a poder continuar amb el projecte. Després de diverses reunions, des de la direcció general d’Infraestructures es va requerir que l’Ajuntament presentara l’adaptació del projecte al nou valor fixat per Conselleria i amb les modificacions demanades des del centre, cosa que es va fer a principis d’estiu.

L’Ajuntament d’Alcoi, després de fer tot el que havia indicat Conselleria, va demanar una reunió el passat 29 de juliol per a saber com està el procés i conéixer quins eren els tràmits concrets addicionals a seguir, perquè acceptaren el nou projecte amb els preus adaptats i les modificacions demanades pel centre, ja que sembla ser això ha provocat dificultats en la tramitació. Finalment, després d’insistir, Conselleria d’Educació ha convocat una reunió per a dimecres que ve dia 2″.

“Hem seguit tots els passos que marca la Conselleria davant una licitació que s’ha quedat deserta, i hem demanat aquesta reunió per a saber com està el procés i quins són els tràmits concrets que hem de donar, per a poder portar avant l’Edificant de l’Andreu Sempere i accelerar al màxim la licitació de les obres. Cal tindre en compte que en quedar deserta la licitació, es van actualitzar els preus i es va voler aprofitar per a incorporar una sèrie de millores, la qual cosa ha dificultat el procediment ordinari”, remarca el regidor d’Educació, Jordi Silvestre.

Send this to a friend