Convoquen la primera Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi

Es durà a terme durant tres dijous el mes de novembre

Convoquen la primera Mostra Amateur
El regidor de Cultura i el president de la Comissió d’Arts Escèniques.

L’Ajuntament d’Alcoi organitza la primera Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi, TeatrAm 2021, que se celebrarà el pròxim mes de novembre els dies 4, 18 i 25, en el Teatre Calderón. El festival sorgeix a proposta de la Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura d’Alcoi i es durà a terme aquest any de manera experimental durant eixos tres dijous solament per motius d’agenda, encara que naix amb vocació de continuïtat, en paraules del regidor de Cultura, Raül Llopis.

En relació a la convocatòria de la primera edició de la Mostra, han sigut publicades ja les bases del festival per tal de que les companyies d’àmbit nacional interessades a participar puguen inscriure’s i optar a la selecció. Indicar que les representacions seran en valencià o en castellà, i es triaran un màxim de tres produccions, una per a cada data proposada. Es remarca, a més, que TeatrAm no és un festival competitiu.

El president de la Comissió d’Arts Escèniques d’Alcoi, Adolfo Mataix, ha destacat que “el teatre amateur té molt a dir” i que “a nivell nacional hi ha propostes molt interessants”, d’aquí ve que sorgira la iniciativa d’organitzar el certamen, que compta amb el suport de les diferents federacions de teatre amateur de l’Estat. A més, ha avançat que de cara a futures edicions es plantejarà la celebració del festival en cap de setmana.

Per part seua, l’edil de Cultura ha incidit en la “aposta” municipal per les arts escèniques i “el ressò d’Alcoi en tota Espanya” en aquest sentit, apuntant que amb aquest ja són tres festivals teatrals els que tenen lloc a la ciutat comptant amb l’acabada de celebrar Mostra i el certamen escolar, que porta dos anys sense poder organitzar-se a causa de la situació sanitària. D’altra banda, Llopis ha anunciat que es convoca a tots els artistes plàstics a través de la plataforma Industriart, de cara a l’elecció del cartell d’aquest primer TeatrAm.

Send this to a friend