Coronavirus: El departament de salut d’Alcoi passa a estar en risc extrem

No obstant això l'augment de la incidència s'ha alentit respecte a les últimes setmanes

Coronavirus: El departament de salut

La incidència de la pandèmia en el departament de salut d’Alcoi ja ha passat a ser considerada de màxim risc, després de depassar durant el cap de setmana la taxa de 250 casos per cada 100.000 habitants. La bona notícia és que l’evolució dels contagis en aquestes comarques sembla haver-se alentit, a la vista de com s’han vingut incrementant els casos en les últimes dues setmanes i comparat amb el balanç des de l’actualització del passat divendres. Encara així, des de llavors cal lamentar 108 nous positius en aquestes comarques, segons dades publicades per la Conselleria de Sanitat aquest dimarts.

En aquests moments, la incidència en el departament d’Alcoi és de 283,80, una taxa mitjana que es veu superada amb escreix en alguns municipis de la zona on la situació es presenta més preocupant, cas de Banyeres de Mariola (677,01), Muro (504,56) i Alcoi (370,66), mentre que Cocentaina es queda en una incidència de 225,69 i Ibi a penes aconsegueix els 73 casos per cada 100.000 habitants. Cal tindre en compte, això sí, que la incidència ha augmentat en tots els departaments de la Comunitat, i tan sols queden fora de risc extrem les quatre àrees sanitàries de la zona sud-oest.

D’altra banda, és important assenyalar que de moment la pressió hospitalària es manté en una situació controlada i són pocs els ingressos que registra l’hospital Verge dels Lliris, encara que en els centres de salut –Atenció Primària– sí que noten els efectes d’aquesta nova ona de la Covid-19. Tampoc la xifra de morts per coronavirus en el departament ha experimentat cap variació des del mes d’abril.

Send this to a friend