Creu Roja treballa per a oferir una atenció integral als usuaris

Després de dos anys de pandèmia, l'organització està reorganitzant les activitats i projectes que duu a terme

Creu Roja treballa per a oferir una atenció integral als usuaris
Josele España i Pablo Granados, durant l’entrevista. | XAVI TEROL

Des de fa un temps fins ara, Creu Roja Alcoi s’ha fixat com a objectiu oferir una atenció integral als usuaris, una meta que segueix establida actualment malgrat que la pandèmia de la Covid-19 “ha trastocat” aquests plans, segons apunta el Director Tècnic Local, Pablo Granados.

A la pregunta de quins objectius es planteja Creu Roja?, Granados argumenta que “si m’hagueres preguntat fa dos anys t’haguera dit reduir les prestacions ‘asistencialistes’ i dedicar-nos a altres coses, però això ha sigut impossible. Hem de ser prudents en aquest assumpte. Una cosa és el que volem fer, i una altra, la qual cosa demana la societat. Ara mateix estem en un context de crisi, menys agreujat perquè a nivell autonòmic i estatal hi ha ajudes que abans no havien, però continua havent-hi sectors de persones que estan fora del circuit de protecció, i nosaltres continuarem fent costat a aqueixes persones”.

Així, de cara a aquest 2022, el Director Tècnic Local comenta que “volem reordenar l’activitat, reajustar-lo tot a la realitat actual”.

Dins d’aqueix reajustament, Granados apunta que “tendim a donar una ajuda més integral a les persones que venen”.

PLANS PERSONALITZATS
D’aquesta manera, des de Creu Roja es fan “plans d’intervencions personals”, en els quals “es valora a una persona en tots els àmbits: l’econòmic, el relacional, el laboral, el sanitari…en aquestes intervencions has d’intentar veure quines situacions de risc té aqueixa persona per a buscar solucions”.

Des de Creu Roja són conscients que “nosaltres som una pota més del sistema d’assistència”, una pota que va acompanyada dels serveis socials “que són els que tenen la potestat”.

Principalment, Creu Roja atén “col·lectius vulnerables” des de l’apartat d’intervenció social, col·lectius que abasten tant persones en situació irregular, com persones majors, persones sense sostre, i dones i famílies en situació d’extrema vulnerabilitat, entre altres.

Per això, compta amb nombrosos projectes que duen a terme, però que a nivell general, s’estan enfocant en una atenció integral, com per exemple, un pla d’ocupació, a més d’estar posant l’accent en la formació i tallers.

Així mateix, continuen atenent emergències i un dels serveis més destacats és el de teleassistència.

Granados incideix en què Creu Roja duu a terme aquestes iniciatives, enfocades en la intervenció social, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi.

400 VOLUNTARIS
La labor de Creu Roja no seria possible sense totes les persones que hi ha darrere. “Alcoi cobreix també a tota la comarca, comptem amb uns 400 voluntaris i també tenim punts de presència local a Penàguila i L’Orxa en els quals hi ha voluntaris que fan gestions”, assenyala el Director Tècnic Local.

Tots dos punts, estan principalment enfocats a les persones majors i al fet que tinguen una atenció concreta en zones rurals.

Send this to a friend