De Joe Pask a Josu Miró

L'artista s'acomiadarà del seu segon disc aquest divendres, a Alcoi

De Joe Pask a Josu Miró
Joe Pask i els acompanyants en aquesta aventura musical.

L’Ivam Cada serà l’escenari on Joe Pask -nom artístic de Josu Miró- s’acomiadarà del seu segon disc, ‘Jo i el món’, aquest divendres, 8 de setembre, a partir de les 20 hores. Però també significarà l’adeu de Pask, perquè l’artista llançarà a l’octubre un nou treball, ja sota el seu nom real.

Miró (Alcoi, 1992), amb ànima de rock, també oferirà un concert final a València el 23 d’octubre, al Centre Excursionista. “D’aquesta manera puc dir adeu a aquest treball i a Joe Pask tant al meu poble com a la meua ciutat d’adopció”, matisa.

Va començar la seua carrera musical en 2015, fent primer cançons en anglés -per això el sobrenom anglosaxó- però a penes un any més tard ofereix el seu primer EP (una barreja entre single i disc) anomenat ‘Hang it’, al qual li va seguir un altre, ‘A la deriva’, ja amb lletres en valencià.

‘SALT’ I ‘JO I EL MÓN’
El primer disc de Pask (Miró) va ser ‘Salt’, en 2018, “reportant-nos nombrosos èxits, premis (l’Ovidi Montllor) i concerts, fins i tot a Barcelona”, al mateix temps que treballava ja en el seu nou treball, ‘Jo i el món’ (2021), del qual ara s’acomiada definitivament després d’explorar noves sonoritats i maneres de transmetre emocions.

En paraules de Miró, ‘Jo i el món’ “és un reflex del cansament pel paper residual i l’abandó social al qual s’han vist condemnats, en el món actual, els coetanis de la generació”, a través de lletres, arranjaments i composicions carregats de visceralitat.

Entre les seues referències, el folk rock americà, visible en bandes com ‘The National’, ‘Phoebe Bridgers’ o ‘The Low Anthem’, marinada això sí amb una peculiar escena indie local, valenciana. En la seua personal aventura musical li acompanyen Andreu Vidal (baix), Dani Serra (bateria), Martín Aguirre Ivars (guitarra) i Blai Antoni Vañó (guitarra).

Precisament aquest últim, Vañó, és també productor musical, tant de Miró com d’Andreu Valor, popular cantautor de Cocentaina. “Amb el mateix Andreu tenim una gran amistat, hem assajat a la seua casa moltes vegades i hem cantat en diversos dels seus concerts, a vegades com a teloners”, explica.

‘LA LLUM’
El pròxim 6 d’octubre es llançarà ‘La Llum’, el tercer disc del cantant, “un treball que obri una nova etapa en la meua carrera professional”. Ha comptat pràcticament amb els mateixos companys professionals, però ara sota una nova marca, la del seu nom, Josu Miró.

“Hem presentat ja algun avanç i estem molt contents amb els xicotets canvis que hem introduït”, exposa l’artista, molt orgullós del seu públic, “summament actiu”.

La seua major preocupació resideix en el fet que se solape el final del segon disc amb el llançament del tercer. “Per aqueixa raó únicament hem celebrat aquest estiu un concert del segon disc, al castell-convent de Montesa, a la nit, il·luminat, una experiència meravellosa”.

LLETRES DES DEL COR
Miró reconeix que escriu des del cor, perquè la seua és una música existencialista: “vull traure de dins de mi coses que tinc guardades, ja siguen roïnes o bones”. A vegades, per aqueixa mateixa raó, “toque aspectes més del cor, amb els quals empatitze més amb el públic”.

Finalment, indicar que l’entrada al concert d’aquest divendres és gratuïta, mitjançant invitació a ticketalcoi.com. “Arribem a un acord amb l’ajuntament perquè així fora”, conclou amb satisfacció.

Send this to a friend