Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori en xalets

Se'ls acredita la seua participació en més d'un centenar de robatoris a les províncies d'Alacant, Múrcia, Albacete i València

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori en xalets
Fotografia de la detenció, duta a terme la setmana passada.

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en el marc del pla contra el robatori en habitatges, ha desenvolupat l’operació Chernobog-Rodeve, per la qual s’ha procedit a la detenció de set persones pertanyents a una organització criminal especialitzada en aquesta mena de robatoris. Als detinguts se’ls ha imputat els delictes de robatori amb força, robatori amb violència, falsificació de documents públics, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. Sis dels set detinguts han ingressat a la presó provisional per aquests fets.

Les investigacions, iniciades al gener del present any, van revelar que l’organització, des d’un domicili al Campello, duia a terme un meticulós estudi de la zona abans de seleccionar els habitatges objectiu. Els robatoris, tots perpetrats amb idèntic modus operandi, es realitzaven en propietats situades en àrees rurals i disseminades, assegurant vies de fuita per a una fugida reeixida en cas de ser sorpresos.

Per a executar els robatoris, la banda utilitzava dos vehicles de lloguer, un d’ells en mode llançadora. A través de dispositius de seguiment de vehicles, balises i inhibidors de freqüència, s’asseguraven que els habitatges estigueren deshabitats i que les alarmes no s’activaren. Posteriorment, empraven un kit d’àcids de prova per a metalls preciosos i un emprovador de pedres precioses per a autenticar el botí abans d’enviar-lo a un municipi a Moldàvia, on tots els membres de la banda tenien algun vincle.

La complexa investigació va culminar el 7 de novembre amb la detenció dels set integrants de la banda, sis homes i una dona, amb edats compreses entre 23 i 33 anys. Les detencions es van dur a terme al Campello i Alacant, i es van realitzar quatre registres domiciliaris en totes dues localitats com a part de l’operació.

En els registres, es van confiscar set rellotges d’alta gamma, 14 dispositius mòbils, un inhibidor de freqüència, 68 peces de joieria d’or, 4.280 euros i bitllets d’altres països, targetes bancàries i de telefonia mòbil, dos vehicles de motor, un d’ells d’alta gamma, i documents d’identitat romanesos presumptament falsificats, entre altres materials.

Tots els detinguts i els efectes intervinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia i Instrucció d’Ibi, el qual va decretar l’ingrés a la presó provisional per a sis dels detinguts.

Tota l’operació ha sigut duta a terme conjuntament entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, sent les actuacions instruïdes per l’Equip Territorial de Policia Judicial de Villena. A més, s’ha comptat amb el suport de la Policia Nacional de la Comissaria d’Alcoi, de l’Àrea d’Investigació del Lloc Principal d’Ibi i la Unitat Orgànica de Policia Judicial d’Alacant.

Send this to a friend