Desarticulen una banda especialitzada en robatoris amb arma blanca que actuava a la província d’Alacant

Un robatori comés en una zona d'oci d'Ibi va ser el punt de partida de la investigació

Desarticulen una banda especialitzada en robatoris amb arma blanca que actuava a la província d'Alacant
Una de les persones detingudes en l’operació.

Una operació conjunta duta a terme per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris mitjançant l’ús d’armes blanques que operava a la província d’Alacant, entre ells, un ocorregut a Ibi.

Precisament el robatori registrat en la localitat iberuda, en una zona d’oci, en la matinada del passat 14 de gener, va donar pas a la investigació per la qual han resultat detingudes tres persones i altres dues han sigut investigades, en trobar-se complint condemna per altres fets en el Centre Penitenciari d’Alacant.

En el robatori comés a Ibi, la víctima va patir greus lesions d’arma blanca i va ser ingressada en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, segons es detalla des de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Seguidament al succés d’Ibi, es van registrar altres robatoris a Biar, Villena i Monòver, i també, presumptament, la banda criminal es va anar sense pagar d’un restaurant a Villena.

El 16 de gener el vehicle utilitzat pel grup criminal va ser identificat a Elda, “amb evidències d’haver alterat la numeració de la matrícula amb la finalitat d’eliminar el rastre que havien deixat en els llocs on havien comés els robatoris”.

Desarticulen una banda especialitzada en robatoris amb arma blanca que actuava a la província d'Alacant
Una de les armes intervingudes per les forces de seguretat.

Es detalla que, una vegada es va acreditar la participació dels sospitosos en els delictes investigats, es va procedir a la detenció de dos homes a Elda que van ingressar a la presó per aquests fets, i una dona a Canals (València), quedant aquesta en llibertat amb mesures cautelars. Altres dos membres, un home i una dona, van ser investigats en el Centre Penitenciari d’Alacant on es trobaven ingressats a la presó preventiva per un delicte greu comesa en la localitat d’Elda l’any passat. A més, els dos ganivets utilitzats en els robatoris, van ser intervinguts, així com dos telèfons mòbils sostrets que van ser retornats als seus legítims amos.

Als implicats se’ls imputen múltiples delictes, incloent un d’homicidi en grau de temptativa, quatre de robatori amb violència i intimidació, dues d’estafa bancària per utilitzar les targetes sostretes, un d’apropiació indeguda per no retornar el vehicle utilitzat, un de lesions i un de falsificació de document per modificar la matrícula del vehicle utilitzat.

El Jutjat d’Instrucció núm. 1 d’Ibi, és l’òrgan judicial que s’ha fet càrrec de les actuacions judicials.

Send this to a friend