Desert el concurs de la reforma de la Rosaleda

FEDAC i UEPAL critiquen licitacions “per davall del preu de mercat”

Desert el concurs de la reforma de la Rosaleda
La licitació de l’obra es va aprovar al desembre passat.

El concurs per a les obres de reposició de la zona verda de la Rosaleda i complir així amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ha quedat desert. L’increment dels preus sembla estar darrere, una vegada més, que cap empresa s’haja presentat a la licitació.

No obstant això, cal assenyalar que el concurs de l’obra es va aprovar el mes de desembre passat, comptant amb un informe tècnic que viabilitzava l’execució del projecte redactat en 2020, en considerar que la pujada del preu d’algunes partides, causada per l’increment, al seu torn, de materials com a ferro i ciment, podia veure’s compensada amb la resta de partides i, en tot cas, repercutint en una reducció en el percentatge de baixes oferides pels licitadors.

D’aquesta manera, havent expirat el termini i després de no presentar-se cap empresa, fet que ve succeint en les licitacions públiques de grans projectes de totes les administracions, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient per a la revisió de preus sobre el projecte inicial, amb la intenció sempre de complir amb la legalitat amb el menor cost possible per a les arques municipals, encara que no deixa de ser cert que aquesta actualització suposarà un augment substancial del pressupost, que era de quasi 2’5 milions d’euros.

La notícia ha provocat la reacció de la Federació d’empreses de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) i la Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL), que no entenen “per què les administracions públiques llancen licitacions amb imports que estan per davall del preu de mercat”. Les patronals demanen que s’aborde aquesta situació “amb serietat”.

Send this to a friend