Desmantellada a Castalla i Altea una banda dedicada al tràfic de droga

Han sigut detingudes nou persones i huit han ingressat a la presó

Desmantellada a Castalla i Altea
Les plantacions il·legals van arribar a generar un perjudici econòmic de 196.782 euros a les companyies elèctriques.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Miller d’àmbit nacional, ha detingut a 9 persones que integraven una banda dedicada al cultiu de marihuana i el seu posterior va enviar a països europeus. L’autoritat judicial competent ha decretat l’ingrés a la presó de 8 dels membres d’aquesta organització.

Les investigacions es van iniciar al desembre del passat any, quan la Guàrdia Civil va obtindre informació sobre la presència d’una organització criminal d’origen albanés dedicada al cultiu de marihuana indoor a la província d’Alacant. Immediatament, la Guàrdia Civil d’Ibi i Altea van donar inici a l’operació Florenpapa-Scouts.

En una primera fase, es van localitzar tres plantacions de marihuana en xalets de zones exclusives d’Altea, Castalla i Alacant, on els delinqüents buscaven passar desapercebuts. Després de minucioses vigilàncies, els agents van aconseguir identificar als membres del grup criminal i desentranyar els seus rols i funcions.

En el primer escaló de la banda, es trobava un oncle i el seu nebot, tots dos albanesos i considerats els líders del grup, els qui a més posseïen en vigor una Ordre Europea de Detenció i Extradició (OEDE) procedent de les autoritats judicials italianes, per fets similars. Sota el seu comandament hi havia cinc homes encarregats de la vigilància i custòdia de les plantacions, garantint també la seguretat davant possibles robatoris d’altres bandes. Altres dos individus s’encarregaven de tasques logístiques.

Durant els quatre registres simultanis que es van realitzar a Alacant, Altea i Castalla, es va aconseguir desmantellar a l’organització criminal. Es va detindre a 9 homes de nacionalitats albanesa, grega i italiana, amb edats compreses entre els 21 i 58 anys. A més, es van confiscar dues armes de foc, 1.592 plantes de marihuana, 1.005 euros en efectiu, material utilitzat per al cultiu i dos vehicles de motor d’alta gamma.

En els habitatges, els delinqüents, per a fer més eficients i rendibles les plantacions, havien realitzat enganxaments clandestins a la xarxa elèctrica, generant un perjudici econòmic de 196.782 euros a les companyies elèctriques.

En el moment de les detencions, un dels líders va intentar fugir per un balcó, però finalment va ser detingut pels agents a la terrassa d’un habitatge pròxim.

Els delictes que se’ls han imputat als detinguts, s’acorde al seu grau de participació, inclouen tràfic i cultiu de droga, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Finalment, els detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 d’Ibi, qui ha decretat l’ingrés a la presó de 8 dels membres de la banda, incloent-hi els dos líders.

Send this to a friend