Desmantellen dos punts de venda de cocaïna a Cocentaina i Muro

S'ha detingut a cinc membres i el principal responsable ha ingressat a la presó

Desmantellen dos punts de venda
Una de las imágenes de la operación antidroga facilitadas por los cuerpos de seguridad.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Almin-Gorath, han desmantellat dos punts importants de venda de cocaïna situats a Cocentaina. A més, s’ha detingut a cinc traficants de droga en la capital del Comtat i Muro. El Jutjat de Guàrdia d’Alcoi ha decretat l’ingrés a la presó del principal responsable de la banda.

Les investigacions van tindre el seu origen el mes de febrer d’enguany, quan la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van obtindre informació rellevant sobre possibles punts de venda de droga en aquestes dues localitats.

Una vegada analitzada tota la informació obtinguda, agents de la Policia Judicial de la Comissària d’Alcoi i de l’Àrea d’Investigació de la Caserna Principal d’Ibi van decidir unir esforços, donant inici a l’operació Almin-Gorath. En una primera fase de l’operació, els agents van realitzar diversos operatius de vigilància, obtenint com a resultat la identificació dels cinc implicats.

A més, es va aconseguir identificar al subministrador principal que proveïa de les substàncies estupefaents a la resta dels investigats, sent aquest un home espanyol de 53 anys d’edat, que residia sense alçar sospites juntament amb la seua dona i els seus dos fills a Cocentaina. Posseïa un horari per a realitzar la venda de drogues, sent aquest entre les 19’30 i les 21 hores, i aquestes transaccions les realitzava a l’interior del seu vehicle o en dos establiments cèntrics de la vila comtal.

Els agents van comprovar que, a més de vendre a xicotets traficants, ell mateix posseïa una àmplia cartera de clients de les localitats confrontants. La puresa de la substància que venia el principal investigat era coneguda entre els consumidors de la zona.

En aquesta primera fase, el dia 8 d’abril d’enguany, en la localitat de Muro, es va procedir a la detenció d’un familiar del principal investigat. Es tractava d’una dona de 54 anys d’edat i veïna de la localitat. En el moment de la seua identificació, la citada portava amagada entre les seues parts íntimes 42 grams de cocaïna en roca, amb el consegüent perill per a la seua salut.

Durant els seguiments realitzats, es va poder identificar a un altre dels camells del principal responsable. Es tractava del gerent d’un establiment d’hostaler de Cocentaina, el qual posseïa antecedents per fets relacionats amb tràfic de drogues. Els agents van poder acreditar com un dels treballadors de l’establiment, i en absència del gerent, realitzava vendes de droga a clients.

Posteriorment, el dia 8 de juliol del 2022, es va procedir a realitzar l’entrada i el registre en dos habitatges i en l’establiment hostaler. Els registres van finalitzar amb la detenció de quatre nous traficants, sent aquests el principal sospitós, el gerent de l’establiment, la parella del gerent i un treballador.

Tots els detinguts són espanyols d’edats compreses entre 46 i 59 anys d’edat, i se’ls han imputat delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i blanqueig de capitals. En els registres s’han intervingut 824 grams de cocaïna, 16 grams de marihuana, 83.130 euros en efectiu i gran quantitat de material per a l’envasament i distribució de la cocaïna. A més, s’ha confiscat el vehicle que el líder del grup utilitzava per a realitzar les vendes.

Durant els registres efectuats es va comptar amb el suport d’unitats de guies canins i de components de Seguretat Ciutadana de tots dos cossos policials.

El Jutjat de Guàrdia i Instrucció d’Alcoi ha decretat l’ingrés a la presó per al principal responsable, mentre a la resta se’ls ha imposat la prohibició d’eixir del territori nacional, així com la presentació periòdica en els Jutjats.

Send this to a friend