Detingut per pagar en botigues d’Alcoi amb falsos bitllets de 100 euros

Buscava el moment adequat en què els dependents tingueren més treball per a colar els diners

Detingut per pagar en botigues d'Alcoi amb falsos bitllets de 100 euros
Exteriors de la Comissaria de Policia Nacional d’Alcoi. ARXIU

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alcoi a un home de 42 anys acusat de la comissió dels delictes de falsedat de moneda i estafa. L’arrestat pagava en botigues amb bitllets falsos de 100 euros.

La Policia Nacional va tindre coneixement dels fets després de la denúncia del propietari de dos establiments de venda d’articles variats. El perjudicat va comptar als agents que l’autor adquiria articles d’escàs valor a la botiga i quan anava a pagar-los, esperava el moment adequat per a passar per la línia de caixes.

Buscava que els treballadors de l’establiment tingueren més treball o un instant en què estigueren atenent diverses tasques, aconseguint així introduir els bitllets falsos.

En una de les ocasions, els treballadors van aconseguir telefonar a la Policia Nacional, aconseguint que una patrulla de la Brigada de Seguretat Ciutadana interceptara al delinqüent, arribara a identificar-lo plenament i li retiraren algun dels bitllets que usava per a pagar les compres.

La Policia Nacional va començar a investigar l’assumpte, derivant els bitllets que havien aconseguit recuperar a la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya. Després del corresponent estudi sobre la moneda, es va poder comprovar que es tractaven de bitllets falsos ben fabricats, que s’assemblaven molt als diners de curs legal, i que perfectament podia ser confosos.

Finalment s’ha pogut determinar que l’autor adquiria els bitllets en el mercat il·lícit a un preu bastant menor que el valor que se li dona en introduir-los en el curs legal i que, a més, tenia un ànim de lucre a l’hora d’entregar els bitllets fraudulents en els establiments. Una vegada detingut, es va poder constatar que aquest home comptava amb diferents antecedents per fets similars.

Les actuacions van ser remeses als Jutjats d’Instrucció d’Alcoi, quedant la investigació oberta per a descobrir possibles activitats il·lícites connexes, així com l’origen de la moneda fraudulenta.

Send this to a friend