Detingut per robar cable de coure en Banyeres per valor de 10.000 euros

Es tracta de l'ex empleat d'una fàbrica que utilitzava una còpia de les claus de l'empresa

Detingut per robar cable de coure
Captura d’un vídeo facilitat per la Guàrdia Civil després de l’operació de l’equip ROCA d’Ibi.

La Guàrdia Civil treballa activament per a lluitar contra els robatoris que es cometen en les empreses els productes de les quals contenen metalls. En el que va d’any, l’Equip ROCA d’Ibi ha detingut a 11 persones i investigat a altres 25 a les quals se’ls atribueix la sostracció de tota mena d’objectes que contenen aquesta classe de metalls, comesos en diferents municipis de les comarques de L’Alcoià i de la Vall del Vinalopó.

El passat 28 de juliol, l’Equip especialitzat contra Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d’Ibi va detindre a un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola, al qual se li atribueix el robatori de gran quantitat de cable de coure, comés en una empresa d’electricitat a Banyeres de Mariola. El propietari va posar una denúncia després de patir diversos robatoris consecutius.

Una vegada investigats els fets, els agents van esbrinar que es tractava d’un antic empleat i que, usant una còpia de les claus, entrava quan no hi havia ningú treballant. Sostreia grans quantitats de cablejat al qual posteriorment li extreia el metall que venia a ferralleries.

El presumpte responsable ha causat a l’empresa un perjudici de 10.000 euros. Se li imputa un delicte continuat de robatori amb força. Després de ser posat a la disposició dels Jutjats d’Alcoi, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

A penes un mes abans, el 30 de juny, van ser detingudes altres dues persones. En aquesta ocasió, d’una empresa de processament de marbre del Pinós. Emprant el mateix mètode que el lladre de Banyeres (accedien amb una còpia de les claus), el duo es va fer amb eines, motors, i cable de coure causant un perjudici de 15.000 euros als propietaris. A més, aprofitaven per a repostar els seus vehicles amb combustible de l’empresa.

Eren un home de 27 i una dona de 29 anys, tots dos espanyols, que també van resultar ser antics empleats de l’empresa perjudicada.

Aquests dos no són els únics casos d’aquest tipus que ha esclarit l’Equip ROCA d’Ibi enguany. El mes d’abril es va procedir a la detenció d’un altre home, de 40 anys, també de nacionalitat espanyola, al qual se li va imputar un delicte continuat d’apropiació indeguda de quasi una tona de bronze, d’una empresa d’Asp, comés al llarg de huit mesos. El metall era emprat per l’empresa per a la fabricació i venda de material de lampisteria.

El responsable dels furts de la matèria primera va resultar ser una persona, en aquell moment empleat de la companyia, que diàriament s’anava portant xicotetes quantitats. Després ho venia en diferents ferralleries, emparant les transaccions en suposades vendes de la pròpia empresa per a la qual treballava, evitant així alçar sospites.

Va arribar a causar als propietaris un perjudici econòmic de 40.000 euros.

Send this to a friend