Diputació invertirà més de 108 milions en els municipis de la província

Tots els grups polítics valoren els criteris de repartiment establits

Carlos Mazón demana la inclusió de l'ens provincial en el Fons de Cooperació
Carlos Mazón, president de Diputació d’Alacant | Arxiu

El ple de la Diputació d’Alacant va aprovar el divendres amb el suport de tots els grups polítics el Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província d’Alacant PLANIFICA, així com les bases i convocatòries del Pla +Cerca i del paquet d’ajudes per als municipis afectats per la DANA.

La unanimitat aconseguida en l’aprovació d’aquests programes permetrà que més de 108 milions d’euros es distribuïsquen entre tots els municipis de la província, beneficiant en el repartiment als pobles més xicotets “en complint de l’esperit de la Diputació Provincial”, tal com ha va destacar el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, qui ha agraït “el tarannà, la voluntat de diàleg i la cerca de consens” demostrada pels diferents grups de la corporació.

Per part seua, els portaveus de l’oposició van valorar positivament el “model de repartiment” d’aquests programes inversors impulsats per l’equip de Govern “ja que potencien l’autonomia municipal i l’eficiència”, tal com ha destacat Gerard Fullana, de Compromís, i “ajudaran a evitar el retard en l’execució de les obres i al fet que els municipis puguen planificar millor les seues inversions”, en opinió de Toni Francés, del Grup Socialista.

D’una banda, durant la sessió plenària, online i presidida pel president Carlos Mazón, es va aprovar Planifica, dotat amb 71 milions d’euros. Gutiérrez va destacar que les 291 actuacions recollides en aquest programa inversor “servirà per al desenvolupament dels nostres municipis amb la creació, millora i adequació d’equipaments necessaris per a la prestació de serveis essencials que milloren la vida de les persones. Al mateix temps, ha assenyalat, que “ajudarà al fet que moltes empreses del sector de la construcció i afins generen ocupació, posant en marxa la maquinària per a crear al voltant de 5.000 llocs de treball directes en aquesta legislatura i prop d’un miler de serveis tècnics”.

PLA +CERCA 2020/2021
El Pla +A prop 2020/2021, comptarà per la seua part amb una inversió de 30 milions d’euros finançada amb romanents perquè invertisquen amb total autonomia i dediquen els fons a ho necessiten els ciutadans”.

DANA
Finalment, la Diputació també ha tret les bases de les ajudes per als municipis que es van veure afectats pel temporal de pluges de la DANA del qual es beneficiaran 40 ajuntaments amb una inversió de 7,6 milions d’euros.

Send this to a friend