Economia preveu augmentar les ajudes per a la indústria en 2021

La plataforma per la Reindustrialització ha informat el conseller sobre la situació del sector

Economía prevé aumentar las ayudas para la industria en 2021
Membres de la Plataforma al costat del conseller i la secretària autonòmica

La indústria valenciana rebrà l’any vinent 2021 un important impuls econòmic a través de l’increment del pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (*PEIV), tal com ha anunciat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

L’anunci es va produir en una reunió mantinguda entre Climent i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per *COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), *FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L’Alcoià i El Comtat) i *IBIAE (Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca). D’aquesta manera, el conseller va explicar que la partida per al *PEIV ascendirà fins als 46 milions, és a dir, 14 més que aquest 2020. La decisió radica a mostrar un suport ferm a la indústria davant la crisi provocada per la Covid-19.

D’altra banda, es contempla un pressupost de 35 milions per als polígons industrials, s’augmentaran les ajudes en l’àmbit de la internacionalització fins als 12 milions, per a la digitalització altres 12 milions més i també es pretén realitzar un esforç molt important en ocupació i formació, passant dels 80 milions actuals fins als 150 milions.

Referent als polígons industrials, el conseller va explicar que s’han mantingut reunions amb Xarxa Elèctrica Espanyola perquè donen principi com més prompte millor les obres d’execució de les subestacions de *Serrallo, *Sanxo *Llop i Castalla, i en la trobada es va sol·licitar per part de la Plataforma la creació d’una nova subestació a la Vall d’Albaida, concretament, entre Agullent i Albaida.

La reunió mantinguda la setmana passada també ha servit perquè la Plataforma donara a conéixer a Climent i a Torró la situació actual de les empreses del sector situades en l’Eix Industrial Ontinyent-Alcoi-Ibi, i és que, a pesar que existeix un lògic impacte econòmic, el sector de la zona ha sabut posar en valor la seua labor i ha demostrat la seua capacitat d’adaptació a les necessitats del mercat. Aquest aspecte ha sigut ressaltat pel conseller d’Economia qui assegura que “la complementarietat i la cooperació entre les empreses ha permés que la indústria d’aquestes comarques està tenint un paper important en la lluita contra la pandèmia destacant la producció de nombrosos productes de salut”.

Els representants de la Plataforma van mostrar la seua preocupació per la situació del xicotet comerç, alhora que van admetre que la indústria es troba millor que altres sectors, com per exemple el turisme, i van plantejar la possibilitat d’estudiar una col·laboració entre tots dos per a pal·liar el descens de l’activitat d’aquest sector a causa de la crisi sanitària.

Send this to a friend