Educació incrementa la partida per a la innovació educativa dels centres

Es tracta d'ajudes per a desenvolupar projectes durant el pròxim curs 2022-2023

Educació incrementa la partida per a la innovació educativa dels centres
El conseller Vicent Marzà.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat les ajudes als centres docents sostinguts amb fons públics perquè desenvolupen projectes d’investigació i innovació educativa durant el pròxim curs 2022-2023. La convocatòria i tots els detalls per a participar-hi es poden consultar en el DOGV consultar ací

El departament del conseller Vicent Marzà incrementa en 530.000 euros el finançament de la innovació educativa impulsada pels centres i eleva la inversió als prop de 2,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un 27,5 % més que la inversió feta en l’actual curs 2021-2022, en què la Conselleria ha potenciat 721 projectes d’innovació educativa de 809 escoles i instituts amb una inversió que supera els 1,9 milions d’euros.

Amb aquestes ajudes, la Conselleria impulsa propostes dels centres educatius que promouen la innovació pedagògica, les transformacions curriculars i d’organització dels centres educatius, la implicació de les comunitats educatives i l’impacte en l’entorn social; també el foment de projectes, que, a més, vagen en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La inversió planificada per al pròxim curs 2022-2023 en el foment de la innovació educativa suma 2.455.000 euros, 1.683.000 euros dels quals es destinaran als projectes impulsats per grups de professorat d’un centre o d’agrupacions de centres. Els 772.000 euros restants seran per a incentivar els projectes globals de centre.

Els projectes d’innovació globals han d’implicar almenys el 70 % del professorat de cada centre educatiu i incloure propostes que aposten pel canvi integral en el centre. Aquestes propostes desencadenen la transformació educativa, creen ocasions d’aprenentatge vital a través de canvis curriculars, estructurals, organitzatius o a través d’investigacions pedagògiques, que, a més, esdevenen una font d’inspiració per a altres centres educatius.

Tant els projectes d’innovació globals de centre com els específics tenen una durada de dos anys. Els centres educatius amb projectes de primer any d’implementació tenen fins al 17 de maig per a demanar les ajudes de manera telemàtica, a través de l’Oficina Virtual de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (OVICE).

Tota la informació necessària per a poder tramitar les ajudes està a l’abast dels centres educatius en la pàgina web d’Innovació de la Conselleria: consultar ací

Send this to a friend