L’Aitex Terra Trail, el primer ultra local, supera el miler d’inscripcions

La prova comença el divendres i es desenvolupar al llarg de tres dies amb la celebració de quatre carreres de resistència en muntanya

L'Aitex Terra Trail, el primer ultra local, supera el miler d'inscripcions
Una imatge promocional de l’Aitex Terra Trail. Foto: Rafa Romero.

Primer va ser una il·lusió, després va acabar cobrant vida i en l’inici del passat estiu es va fer realitat. Aquesta setmana, en concret els dies 20, 21 i 22, veurà la llum el macroprojecte que fa uns anys porten entre mans uns amants del trail running, que veient que altres poblacions amb similars recursos naturals al nostre entorn, organitzaven amb èxit un ultratrail de resistència en muntanya.

La pandèmia va aparcar aquella il·lusió però no la va bandejar definitivament. El punt d’inflexió va ser trobar un patrocinador que il·luminara aquest ambiciós projecte, que finalment ha unit a Ajuntaments, la Mancomunitat i l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), com a patrocinador principal de la prova, en un any clau en el seu futur, amb la inauguració de la nova seu en Batoi, que servirà com a punt de partida i arribada del L’Aitex Terra Trail, que és la denominació amb la qual naix aquest macroprojecte comarcal.

Al capdavant d’aquest esdeveniment sense precedents en la nostra zona, l’organització de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros (MMUA), amb David Miró i Óscar Sanchis. La prova entra en el seu compte arrere mancant uns pocs dies que s’acabe donant el tret d’eixida a la prova regna: el *ultratrail de 162 km i 8.300 m de desnivell positiu.

Serà el divendres, a les 14 hores, des de la nova seu d’Aitex, en el barri de Batoi. S’estima que el guanyador puga completar tot el recorregut entorn de les 22 hores. L’organització té previst el tancament de la carrera per als 8 del matí del diumenge. Els 75 inscrits afrontaran un recorregut inèdit que transcorrerà per catorze municipis del nostre entorn. La primera dificultat a la qual hauran de fer front els participants serà l’ascensió a la *Serreta. Per davant, altres set cimeres del nostre entorn com Els Plans, Aitana, Serella, Almudaina, Benicadell i Montcabrer, des d’on es descendirà per a tornar al punt de partida, on estarà situada la meta.

Kike Alcaraz, favorit
Entre els favorits a emportar-se la victòria un trail runner de casa com és el contestà Kike Alcaraz. Estava previst que Vicente Juan García també estiguera en la línia d’eixida però una inoportuna lesió li impedirà gaudir d’aquesta primera edició. El guanyador, tant en la categoria masculina com femenina, s’embutxacarà 300 euros, 200 el segon i 100 el tercer classificat. En total, l’organització de l’Aitex Terra Trail repartirà 4.000 euros en premis en metàl·lic entre les quatre carreres. El macro projecte es completa amb altres tres distàncies: la prova de 44 km i 2.450 metres de desnivell positiu, 21 km i 1.150 m i el Quilòmetre Vertical amb una distància de 4,5 km i 450 m de desnivell.

Al ultratrail de 162 km li seguirà precisament el Quilòmetre Vertical. Aquesta prova es disputarà íntegrament en Banyeres. L’eixida serà a les cinc de la vesprada del pròxim divendres des del nucli urbà de la veïna població fins a arribar al paratge de Molí Umbria des d’on els participants ascendiran la Penya Blasca.

L’endemà, el dissabte 21, serà el torn de la prova de 44 km, amb un circuit que utilitzarà els últims 44 km del ultratrail de 162 km, amb eixida des de Muro a les 7 del matí. El programa de l’Aitex Terra Trail es completarà amb la carrera del diumenge, amb una distància de 21 km i eixida neutralitzada des de la nova seu d’Aitex fins a la Plaça Ferrándiz i Carbonell, des d’on els participants prendran direcció a Agres, Refugi d’Agres, Montcabrer, Huit Piletes, Castell de Cocentaina, Collao Sabata, Preventori i per Els Llançols baixaran a meta.

A tractarse d’una prova Open i federada s’espera reunir els millors especialistes de la Comunitat Valenciana atés que és puntuable per al Campionat de Carreras de Muntanya. Es calcula que seran més de mig centenar de participants, entre els quals estarà l’alcoià Emili Sellés, que partirà com un dels favorits a la victòria.

420 voluntaris
Són ja un miler els participants, però els federats tenen de termini fins al dijous per a inscriure’s, per la qual cosa s’espera que la participació s’allargue fins als 1.200 entre les quatre proves. “Creiem que no està malament per a ser la primera edició. Són xifres que compleixen amb les nostres expectatives com a organització”, assegurava Óscar Sanchis. Entre els professionals que han confirmat la seua presència en la prova està el menorquí Alejandro Forcades, de l’equip NN Normal, que disputarà el Quilòmetre Vertical i la prova de 21 km.

L’organització ha preparat un dispositiu de 420 voluntaris, als quals se sumaran efectius de Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers, Creu Roja i Protecció Civil. Està previst la presència de tres operatius itinerants de Creu Roja, a més dels helicòpters de Diputació i del Grup de Rescat dels Bombers per a en cas d’alguna emergència.

Send this to a friend