El bus urbà compleix 70 anys de servei

L'empresa concessionària va instal·lar un vehicle històric en la safata

El bus urbà compleix 70 anys de servei
L’alcalde, l’edil Jordi Martínez i representants de l’empresa Vectalia, al costat d’un autobús de 1964.

El dimarts es van complir 70 anys des que començara a circular el primer autobús urbà a Alcoi, i per a celebrar-ho l’Ajuntament d’Alcoi i Vectalia, actual empresa concessionària del servei, han volgut reviure aquesta efemèride amb la instal·lació d’un bus històric de L’Alcoyana en la Plaça d’Espanya enfront de l’Ajuntament.

El vehicle en qüestió és un Mercedes *Benz 0321 H de color blau, matriculat per primera vegada l’1 de gener de 1964, i ha estat exposat durant dos dies al costat d’uns panells explicatius sobre els inicis d’aquest servei públic perquè les persones que ho desitgen puguen fotografiar-se.

Sota el lema “70 anys movent Alcoi”, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el regidor de serveis, Jordi Martínez, juntament amb Raúl Cantero, director de Transport de Viatgers de Vectalia i Ezequiel Moltó, director de Comunicació i Relacions Institucionals de Vectalia, s’han sumat a aquest acte en el qual han destacat la importància que el transport urbà cobra a Alcoi per a connectar barris disseminats en una ciutat en la qual l’orografia és especialment complicada.

Vectalia Tuasa gestiona l’autobús urbà des de l’1 de gener del 2000. La flota compta en aquest moment amb 11 autobusos que recorren els itineraris de les cinc línies de la ciutat, els quals van moure a un total d’1.891.475 persones en 2023, la millor xifra de passatgers registrada des de 2007. Aquests vehicles acumulen un total de 561.895 km comercials i més de 46.000 hores de servei pels carrers alcoians.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que: “La mobilitat i el transport públic sempre ha sigut molt important per a la nostra ciutat. Fa 70 anys que que tenim un servei públic de transport públic a la nostra ciutat. Volem agrair a Vectalia la deferència que ha tingut de poder disposar d’aquest vehicle històric perquè la ciutadania puga rememorar aquesta època. Una mostra de la nostra aposta pel transport públic és l’augment històric d’usuaris que està aconseguint l’autobús urbà i el treball que estem duent a terme perquè aquest mateix any ja entre en marxa un nou servei, més modern i eficient, que aposte no sols per un molt bon servei sinó també per una mobilitat sostenible, amb vehicles elèctrics i híbrids que reduiran les emissions de CO₂ a Alcoi”

Advertisements

Send this to a friend