El CAEHA dedica un cicle en homenatge a l’escriptor Adrián Miró

L'entitat represa la seua sèrie ‘Coneixent la nostra història’ de la mà de Fundació Mutua Levante

El CAEHA dedica un cicle en homenatge a l'escriptor Adrián Miró
Edurne Vaello, de Fundació Mutua Levante, al costat de la presidenta del CAEHA, Elisa Beneyto.

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) ha presentat un nou cicle de la sèrie ‘Coneixent la nostra història’, que enguany estarà dedicat al president honorari de l’entitat i Fill Predilecte d’Alcoi, l’escriptor Adrián Miró, amb motiu d’haver-se complit en 2023 el centenari del seu naixement.

El cicle, que consta de sis conferències, un recital i una taula redona, arrancarà el pròxim dia 15 i es durà a terme al llarg dels mesos de maig, juny i setembre d’enguany. Per a l’organització de les activitats, el CAEHA ha comptat amb la complicitat de Fundació Mutua Levante, que cedeix les seues instal·lacions per al desenvolupament d’aquestes.

La primera de les conferències (15 de maig, 19 hores) porta per títol ‘Adrián Miró i la dinàmica cultural d’Alcoi en la dècada de 1950’ i serà a càrrec de l’historiador Pedro Juan Parra. Continuarà la programació el 22 de maig, amb una ponència del crític d’art José Luis Antequera titulada ‘Sobre l’art i els artistes alcoians en l’obra d’Adrián Miró, dones d’Antonio Gisbert a Solbes Arjona’. I finalitzarà el mes de maig l’historiador Lluís Vidal i la conferència ‘Viatgers per Alcoi: la ciutat vista pels forasters’.

Al juny serà el torn del professor Francesc Blay amb ‘L’humanista Andreu Sempere’ (12 de juny); el dia 18, Álvaro Verdú parlarà sobre el ‘Alcoi a mitjans del segle XVIII’; i finalitzarà el cicle de conferències (26 de juny) el director de l’Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, amb la ponència ‘Juan Botella Asensi i el republicanisme alcoià durant la crisi de la Restauració’.

Ja al setembre, el dia 4 hi haurà un recital d’antologia poètica d’Adrián Miró, a càrrec d’Isabel Balaguer, Juan Javier Gisbert, Pepa Miralles i Agustín Soler. Finalitzarà el cicle amb una taula redona al voltant de la figura de l’escriptor i humanista, que comptarà amb la participació, entre altres, de Jorge Miró Blanes, nebot d’Adrián Miró.

La presidenta del CAEHA, Elisa Beneyto, destaca que aquestes activitats “ens acosten a la vertadera dimensió de Miró”, escriptor, musicòleg, professor, filòleg, investigador i crític d’art mort en 2011, als 87 anys.

Advertisements

Send this to a friend