El cambril de la Mare de Déu estrena il·luminació

Lluminàries led a l'interior del Monestir de les Clarisses de Cocentaina

El cambril de la Mare de Déu estrena il·luminació
La nova il·luminació ja llueix dins del Monestir. | PÍA UNIÓN

El Monestir de les Clarisses de Cocentaina ha estrenat recentment nova il·luminació ornamental amb tecnologia led, un projecte que s’ha dut a terme en tot l’interior del temple en el qual es venera a la Mare de Déu del Miracle.

La iniciativa ha sigut possible amb els fons que es van recaptar el mes d’abril passat per a tal efecte, durant la novena celebrada dins de les festes patronals de la Mareta, al mateix temps que la Piula Unió ha fet una aportació procedent dels ingressos que l’entitat recapta a través de la venda de loteria o les quotes que abonen els associats.

Cal destacar que l’actuació realitzada s’ha centrat en retirar la il·luminació que existia fins ara dins del temple i la instal·lació de noves lluminàries de tecnologia led que busquen protegir tota l’obra pictòrica de Paolo de Matteis que es pot contemplar en la nau principal.

A més, s’ha canviat la llum de l’interior del cambril de la Mare de Déu i s’han col·locat uns focus especials per a ressaltar tant la icona de la patrona contestana com el sagrari que es troba en la part de baix “és una llum més neutra, que aporta calidesa a tota l’església i que unifica també tots els tons, al mateix temps que ressalta la imatge de la nostra patrona sense produir-li cap mal. A la gent li està agradant molt i tots els que entren a fer la visita a la Mare de Déu destaquen que ara ressalta molt més el quadre”, comentava setmanes arrere el director espiritual de la Pía Unión i també rector de Santa María, Eduardo Rengel.

Apuntar que el canvi d’il·luminació va ser recomanat per l’IVACOR, després de culminar la restauració de llenços de Matteis com a ‘Santa Clara ante los sarracenos’ mentre que la Pía Unión va voler fer un pas més i ampliar la intervenció fins al mateix cambril.

Send this to a friend