El Campus d’Alcoi de la UPV obri les seues portes aquest dilluns

S'oferiran places d'algunes titulacions i s'optarà per la màxima presencialitat possible en 1r i 2n curs

Exterior del Campus d’Alcoi de la UPV (Arxiu)

Després de diversos mesos amb les aules buides i impartint la docència online, les instal·lacions del Campus d’Alcoi de la UPV tornen a obrir les seues portes a l’alumnat en un curs que continuarà marcat per la pandèmia, els canvis, les adaptacions i alguna novetat. Aquest dilluns, 14 de setembre, serà el primer dia per als estudiants de 2n curs d’ara en avant, mentre que els de 1r s’incorporaran a la fi d’aquest mes, i els de màster el dia 21.

La formació híbrida és l’opció triada pel Campus per a impartir la docència. Segons explica el subdirector de Promoció i Comunicació, Manolo Llorca, per als alumnes de 1r i 2n curs es tractarà de proporcionar la major presencialitat possible en les classes teòriques perquè se’ls considera més “vulnerables” quant a l’aprenentatge, mentre que en les pràctiques, la proposta serà principalment online.

Justament a l’inrevés succeeix per als estudiants de 3r i 4t, cursos en els quals seran les pràctiques les que compten amb presencialitat i per a això “se’ls ha demanat als professors que analitzen el nombre d’alumnes en les pràctiques” perquè s’ha hagut de reduir l’aforament i s’ha d’estudiar si és necessari fer subgrups.

Una de les principals novetats del curs 2020-2021 és la incorporació d’un sistema d’enregistrament i emissió de les classes teòriques a les aules de les instal·lacions del Campus d’Alcoi. D’aquesta manera, l’alumnat que estiga a casa podrà seguir en directe les classes, o també, tornar a veure-les en el cas d’haver-les seguit de manera presencial.

Els diferents edificis que componen el Campus compten amb diferents mesures d’higiene i prevenció per la crisi sanitària, com per exemple, existeix una aula Covid on es disposarà de mascaretes, de dispensador de gel i també serà el lloc on es traslladarà a un alumne en el cas que presente símptomes. En aquest sentit, existeix un decàleg amb una sèrie de recomanacions a seguir per tots a causa de la crisi.

Amb la imminent arrancada del nou curs, Llorca comenta que s’obriran places en alguns títols universitaris, mentre que en uns altres encara hi ha llista d’espera, i és que, de les 470 places, s’ha cobert el 100%. No obstant això, el subdirector de Promoció i Comunicació, comenta que hi ha algunes carreres que encara “poden suportar més pressió”, com per exemple, en Enginyeria Elèctrica s’oferiran 20 places noves, 5 en ADE i altres 5 en Enginyeria Química, mentre que en el doble grau de Turisme+ADE eixiran 3 places.

Send this to a friend