El cartell de Michel Abiétar obri la Setmana Modernista

Es va descobrir ahir a la vesprada i té com a protagonista a Virginia Soler, a qui va dedicada aquesta edició

El cartell de Michel Abiétar obri la Setmana Modernista
Autoritats i l’autor del cartell, davall de l’obra anunciadora d la Fira Modernista.

El cartell de Michel Abiétar va obrir ahir oficialment la Setmana Modernista. Per davant hi ha nombroses activitats al llarg de tots aquests dies, i poden consultar el programa complet fent clic ací.

A les 19 hores d’ahir es va pujar el teló i va quedar al descobert l’obra anunciadora de la Fira Modernista, que té com a protagonista a Virginia Soler, primera metgessa alcoiana i de tota la província d’Alacant, que és precisament a qui va dedicada aquesta edició.

El seu autor, Michel Abiétar, va explicar que la idea és remarcar aquesta figura, d’aquí ve que, en el lateral del cartell, i elaborat específicament per a aquesta obra, s’ha afegit una imatge en la qual apareix Virginia Soler amb un llibre al costat de diversos homes, exercint la medicina, simbolitzant així que “ella va ser la que va haver d’esforçar-se molt més per a traure’s el títol”, ja que en aquell moment, era un sector “dominat pels homes”.

Abiétar es va mostrar molt content al mateix temps que nerviós i il·lusionat per rebre aquest encàrrec perquè la “Fira Modernista s’ha consolidat a Alcoi”, que ha sigut elaborat en acrílic sobre un bastidor de fusta.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, va remarcar la nombrosa participació d’associacions i entitats, tant d’Alcoi com de fora de la nostra ciutat, comptant amb activitats pròpies dins de la programació, gràcies precisament a la col·laboració entre associacions de fora i alcoianes. Així mateix, va posar l’accent en el fet que estiguen augmentant les conferències que s’han preparat, ja que “porten una part d’investigació darrere sobre l’època”. Va assenyalar que el Modernisme va sorgir com “un esdeveniment turístic” i que amb el pas de les edicions també està adoptant un vessant “cultural”.

Així mateix, va afirmar que “la promoció està donant fruits” i que seria molt positiu “ser un referent a nivell nacional” d’aquesta mena d’esdeveniments.

Al costat de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, tots dos van coincidir que “les expectatives són molt bones” de cara especialment a la fi de setmana.

El primer edil va fer referència a Virginia Soler com “una dona que va trencar estereotips i que va aconseguir ser un exemple per a moltíssimes generacions”. Va afegir que “estem molt contents perquè cada any aquest esdeveniment va superant-se, no sols quant a participació i col·laboració d’entitats, si no tot el públic que ve”.

Després de descobrir el cartell, en l’Antiga Escola Industrial es va inaugurar una exposició sobre Virginia Soler, per a la qual s’han programat visites guiades a càrrec de l’historiador Àngel Beneito. Aquestes seran hui a les 18’30 hores, demà i el dijous a les 19 hores.

Send this to a friend