El centre per a persones amb diversitat funcional, en l’aire

Benimarfull reclama l'immoble cedit per a aquest fi si no es fa realitat el projecte

Benimarfull vol com a col·legi un edifici si no es fa el Pla Convivint
L’edifici que es vol utilitzar per a diferents projectes.

El futur centre comarcal per a persones amb diversitat funcional, que estava previst a Benimarfull, perilla després que l’Ajuntament d’aquesta localitat del Comtat haja manifestat la intenció de recuperar l’edifici que va cedir en el seu moment per a aquest fi a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Des del consistori van portar a ple aquesta proposta recentment, però finalment va quedar damunt de la taula a l’espera d’una reunió que va tindre lloc entre el mateix Ajuntament, la Mancomunitat, representants de poblacions de la comarca i l’Associació ‘Somriures’ que és la que ha reivindicat durant anys aquest important servei. Precisament eixa llarga lluita de ‘Somriures’ havia donat els seus fruits en els últims anys, aconseguint que l’Ajuntament de Benimarfull, després d’aprovar-lo en ple per unanimitat, aportara eixe immoble buit a la Mancomunitat amb la finalitat que fora la institució comarcal la que s’encarregara dels tràmits per a posar en marxa el centre.

Per part seua, la Generalitat Valenciana costejaria les obres de reforma necessàries de les instal·lacions dins del ‘Pla Convivint’. Ara, la paralització d’aquest últim decretada pel nou executiu autonòmic de PP i VOX, ha portat al mateix Ajuntament de Benimarfull a moure fitxa. “Nosaltres només pretenem que aquest edifici torne al poble per a fer possible la nova escola ja que, sense el ‘Pla Convivint’ en marxa, veiem que el centre comarcal serà impossible pel que no volem que aquest recinte puga estar en desús més temps quan en realitat podria suplir una necessitat que ara mateix tenim”, deia sobre aquest tema l’alcalde del poble; Manolo Juan Belda.

Des de ‘Somriures’ no oculten la seua decepció per la decisió de Benimarfull però també assenyalen que la Mancomunitat no va agilitzar el procés per a poder obrir el centre durant la passada legislatura.

L’associació reitera que aquest servei és essencial i que no es pot deixar perdre “són molts anys lluitant per aquest recurs i estem farts tant de paraules com de falses esperances. Volem ja fets”, significa Hipòlit Agulló com a representant del col·lectiu.

Per part seua, la Mancomunitat advoca pel treball conjunt entre ens comarcal i municipis per a reivindicar que aquest projecte puga ser possible. A més, insisteixen que és una prioritat urgent que es pot deixar de costat “si l’anterior Govern del Botànic ho va planificar, el nou de PP i VOX ho ha de complir perquè estem davant una necessitat imperiosa per a les nostres comarques. Des de l’Ajuntament de Cocentaina ja hem remés dues cartes per a sol·licitar una reunió amb la Consellera per a abordar aquest tema i continuarem insistint fins que ens atenguen”, deia Jordi Pla; vicepresident de la Manxol i alcalde de la Vila Comtal.

Recordar que ‘Somriures’ porta més de quatre anys defensant el projecte del centre comarcal i no deixen de reivindicar que les instal·lacions són vitals perquè les persones amb diversitat funcional puguen continuar sent ateses com mereixen una vegada finalitzada l’etapa d’educació obligatòria.

Send this to a friend