El CF Ciudad Alcoy s’uneix a les ‘EscolesVCF’

El club alcoià s'integra al projecte de futbol base del València C.F. a partir de la pròxima temporada

El CF Ciudad Alcoy s'uneix a les ‘EscolesVCF’
Partit de categoria base del CF Ciudad Alcoy. | ARXIU

Després de mesos d’àrdues negociacions el C.F. Ciudad Alcoy ha signat un conveni amb els responsables del futbol base del València C.F. per a formar part del projecte ‘EscolesVCF’. Es tracta d’una iniciativa posada en marxa per l’equip valencianista en la temporada 2018-19, amb la qual treballen mitjançant la seua acadèmia amb diferents escoles conveniades de tota la Comunitat Valenciana. L’acord es materialitzarà aquesta pròxima temporada 2021/2022, després de la qual, totes dues parts decidiran si prorrogar la vinculació.

Els responsables del club alcoià al·ludeixen a la “responsabilitat i compromís” que requereix l’acord, afegint que “amb la il·lusió amb la qual es rep i agraeix aquest nou projecte, es treballarà de manera unida per a aconseguir estar a l’altura d’aquest gran propòsit esportiu”.

BENEFICIS PER Al CLUB ALCOIÀ
Aquest conveni atorgarà al club alcoià sessions d’ensenyament per als seus tècnics, on donar a conéixer el procés d’ensenyament de l’acadèmia valencianista. Això els permetrà interactuar amb els diferents departaments tècnics de l’acadèmia (metodologia, porters, preparació física, desenvolupament individual, psicologia, anàlisi, serveis mèdics i nutrició). Des del C.F. Ciudad Alcoy hauran d’elaborar informes periòdics de tots els seus joves jugadors, que permetran als responsables de l’acadèmia realitzar un seguiment a fi de valorar futures incorporacions. Cal dir que el club alcoià rebria una compensació econòmica en cas que la pedrera che incorporara a les seues files un jugador procedent del C.F.C. Alcoy.

Pel que fa als entrenaments, està previst que es realitzen sessions a la ciutat esportiva del València, on els jugadors més destacats de l’escola participaran en diferents situacions, des d’entrenaments amb tècnics de l’Acadèmia VCF a partits contra equips de la pròpia acadèmia. Tot això sumat a les visites que els propis tècnics valencianistes realitzaren a les escoles conveniades, entre les quals es trobarà la del C.F. Ciudad Alcoy. Cal parlar també dels comités tècnics, en forma de reunions bimensuals, on participen directors i coordinadors de les Escoles Conveniades amb el VCF; així com d’un clínic/seminari que es planteja cada semestre i on participen els diferents departaments de l’acadèmia i els entrenadors de cadascuna de les escoles. Tots els equipatges del club –tant de partit com d’entrenament– tindran en la seua mànega esquerra un logo amb el qual acreditar que són una escola convinguda amb el València C.F.

MÉS DE 300 JOVES
Els més de 300 joves integrants de l’estructura del club es podran beneficiar d’aquest acord, inclòs l’equip femení en categoria infantil i cadet, que iniciarà la seua marxa aquesta pròxima temporada. El mes vinent de setembre els responsables del club alcoià es reuniran a València amb els seus homòlegs de l’acadèmia che, coincidint amb la presentació oficial del projecte ‘EscolesVCF’ per a la temporada 2021/2022. En la trobada es donaran cita representants de totes les escoles conveniades. Cal dir que el C.F. Ciudad Alcoy és l’únic club de les nostres comarques a haver signat aquest tipus de conveni amb el València C.F. De fet, prèviament es van mantindre fins i tot negociacions amb l’altre equip gran de la capital del Túria, el Llevant O.D.

Juanmi Sancho, un dels coordinadors del C.F. Ciudad Alcoy i futur enllaç amb l’acadèmia del València, reconeix que l’interés per signar aquest conveni “ha sigut mutu”, i al·ludeix al “prestigi” que l’acord pot atorgar al futbol base de la nostra ciutat. A la fi d’agost el conjunt alcoià iniciarà una nova campanya de captació per a incorporar nous talents a les seues files.

Send this to a friend