El col·lectiu LGTBI de la comarca celebra aquest dissabte l’Orgull d’Interior

La programació de l'Orgull 2024 ha donat inici aquest dimarts amb la marxa pel Dia contra la LGTBI Fòbia

El col·lectiu LGTBI de la comarca celebra aquest dissabte l'Orgull d’Interior
Organitzadors presentant el programa de l’Orgull 2024.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi ha presentat aquest dimarts la programació de l’Orgull 2024, que ha donat inici hui mateix amb la celebració de la marxa pel Dia contra la LGTBI Fòbia. Com de costum en els últims anys, aquesta acció reivindicativa ha consistit en la baixada de la bandera LGTBI des de la plaça Ramón y Cajal fins a La Bandeja, on es va dur a terme la lectura d’un manifest al·lusiu a la jornada.

Organitzada per Ponts d’Igualtat, aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de diversos centres educatius. Aitor Pla, portaveu de l’entitat, ha explicat que enguany han optat per baixar la bandera trans, ja que és «una de les majors amenaces», en referència a la pèrdua de drets per part d’aquest col·lectiu en concret.

Una altra de les cites més destacades de la commemoració de l’Orgull a Alcoi arribarà aquest pròxim dissabte, amb la manifestació que recorrerà els principals carrers d’Alcoi sota el lema ‘Orgull d’Interior’. La novetat en aquesta ocasió serà el canvi de recorregut, ja que eixirà de Cervantes (19 hores) i finalitzarà en la Glorieta, on s’estarà duent a terme l’Street Food Market. Allí, a les 20’30 hores, actuaran els monologuistes valencians Cabra Fotuda i María Zamora.

Les activitats continuaran ja la setmana pròxima, amb la celebració en la Cambra de Comerç d’una jornada dirigida a empreses per a l’elaboració del protocol LGTBI, i també eixe dia donarà inici la III Mostra de Cinema ‘La Invertida’ d’Alcoi que organitza el col·lectiu LGTBI Mariola. Enguany, un dels plats forts serà la projecció de la pel·lícula guanyadora d’un Goya ‘Te estoy amando locamente’, que comptarà amb la presència del seu director, Alejandro Marín.

La programació completa de l’Orgull 2024 inclou 21 activitats repartides entre els mesos de maig i juny, així com la celebració, al setembre, del primer Congrés LGTBI d’Alcoi. Es pot consultar en el següent ENLLAÇ.

Advertisements

Send this to a friend