El component benèfic és present en nombrosos actes i iniciatives del Nadal Alcoià

El Ban, el Campament, la Castanyera o els paqueters de la Cavalcada, tenen una fi solidària

El component benèfic és present en nombrosos actes i iniciatives del Nadal Alcoià
La Castanyera és tota una tradició en el matí del 24 de desembre.

El Nadal Alcoià, a més de singular, és solidari. Cada any, el component benèfic és present en nombrosos actes i iniciatives que s’emmarquen en la programació nadalenca. La tradicional visita de La Castanyera durant el matí del 24 de desembre és un d’ells. La idea va partir en els seus orígens de la Penya del Bon Humor i s’ha consolidat amb el pas d’anys amb un vessant benèfic contribuint econòmicament amb una entitat social de la ciutat, així com amb la recollida d’aliments no peribles.

També altres actes com el Bàndol o la pròpia Cavalcada de Reis tenen un punt solidari, ja que en cada edició es recapten fons per a destinar-los a fins socials. Ja és una tradició que es donen les aportacions que realitzen els participants en el ‘poble’ i els socis del Grup de Danses Carrascal, com també la recaptació del treball dels patges paqueters que col·laboren en el repartiment dels regals de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar la nit del 5 de gener.

Per part seua, l’Associació Cultural Samarita lliurament els beneficis de les entrades al Campament Real a una entitat infantil. Enguany, els diners va ser per als júniors Flor de Neu (Sant Roc) i Endavant (Sagrat Cor). En 2024, la recaptació serà donada a la Llar Infantil.

TAMBÉ EN L’ESPORT
Finalment, l’Atlètic Salesià organitza el Campus de Nadal Solidari sota el lema ‘Aquest Nadal… cap xiquet sense somriure’. L’activitat es durà a terme els dies 27, 28 i 29 de desembre en el Poliesportiu Francisco Laporta. En lloc de tarifa d’inscripció, l’únic requisit per a participar és la contribució simbòlica d’un joguet el primer dia, menjar el segon i 2 euros l’últim.

Send this to a friend