El concurs d’Olleta torna a la normalitat

Després que en 2020 no es pot realitzar, i que en 2021, es fera, però amb unes certes restriccions

El concurs d'Olleta torna a la normalitat
La Glorieta durant la celebració del concurs d’Olleta. ARXIU

El Mig Any torna enguany a la seua plena normalitat després que en 2020 no es pot realitzar, i que en 2021, es fera, però amb unes certes restriccions, les quals van impedir viure un dia tan assenyalat com es fa habitualment a Alcoi: la Glorieta repleta de gent i un gran ambient pels carrers al llarg de tot el dia.

Si bé en 2021 va haver-hi videovigilància i control d’aforament per càmeres, a més de limitar-se la quantitat de persones per taula, que va derivar en què diverses filaes optaren per llogar carpes i situar-les prop de les seues seus, hui no serà així, tal com confirma el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, no tenen cap indicació perquè els actes, tant el propi concurs com la resta de la programació de Mig Any, es realitzen d’una manera diferent de l’habitual.

Olcina confia a “veure la Glorieta com sempre l’hem vista” perquè “crec que hi ha més il·lusió. No se sabia amb plena seguretat si ho anàvem a poder fer tot amb absoluta normalitat. Fins i tot els assajos, fins fa poc, no eren normals del tot”.

D’aquesta manera, els horaris del concurs tornen a ser els de sempre, perquè l’any passat, el certamen es va realitzar al matí i es va tancar la Glorieta en finalitzar amb el propòsit d’evitar aglomeracions. Olcina indica que el lliurament d’ingredients està prevista a les 13 hores, començant el concurs tres hores després, a les 16 hores, i finalment, la deliberació del jurat començarà a les 20 hores.

Indicar que, l’any passat, va guanyar la *filà Benimerins i els Navarresos van quedar en segona posició.

Així, destaca la importància de tornar a la normalitat: “no ens hem adonat però hem perdut anys de la nostra vida a causa de la pandèmia. No ens recordem del que hem estat fent durant aquest temps, abans tot anava per inèrcia, i ara hi ha hagut un lapsus de temps, i no sols en el tema Festa. L’important és que puguem estar ací, començant de nou, en un destacat moment de la Festa del qual gaudir, perquè hi ha molta gent que no podrà gaudir d’aquesta nova era. Hem de donar-li importància i rellevància al mateix temps que ens han robat”.

Gràcies a aqueixa normalitat es recuperarà el sopar homenatge al fester veterà, les Entradetes tornen a estar centrades en aquesta nit transcorrent Sant Nicolau cap avall, i País Valencià cap amunt, amb la tradicional trobada en el Cantó Pinyó, i la visita a Fontilles, organitzada per la Penya Fontilles, en la qual l’ASJ col·labora, també està previst que siga com sempre: “quant a comentaris que m’arriben, sembla que s’està apuntant més gent de l’habitual”.

Tota la informació del Mig Any 2022 en l’extra que es pot trobar en l’edició de El Nostre del 22 d’octubre

Send this to a friend