El conte de Tito Titot torna per Nadal al teatre i en format llibre

El conte de Tito Titot trasllada al lector a la ciutat d’Alcoi a principis del segle XX. Una història amb la qual els seus creadors, Juan Carlos Tárraga i José Rubén Gandia, han volgut retre homenatge en viure fora de la ciutat.

La història, destinada especialment per als xicotets, la gaudiran també els majors en trobar-se amb llocs simbòlics com el carrer Sant Nicolau, la Glorieta o la Plaça Espanya. El protagonista Tito, al costat de Titot, transmeten els valors del suport familiar i de l’amistat durant una història de superació per la pèrdua d’un pare.

Les il·lustracions en aquarel·la, concordes amb l’estètica de l’època, acompanyen a un text que combina el valencià i el castellà. “Hem fet aquesta elecció perquè a Alcoi ambdues conviuen en el dia a dia, i això és una cosa positiva ja que és enriquidor poder utilitzar les dues llengües indistintament”, explica Tárraga, autor de la història.

La companyia alcoiana Identitas realitzarà el pròxim 3 de gener una representació de la història en el teatre del Centre Cultural Mario Silvestre, en les sessions de 12’30, 17’30 i 19’30 hores. Cal recordar que durant la Setmana Modernista ja es va representar aquesta obra en estar ambientada en els primers anys del segle XX, però aquesta vegada hi haurà nous elements com a nadales, algun personatge i un ambient nadalenc.

“Tito Titot està pensat per a tornar cada any durant la Setmana Modernista i el Nadal. La resta de l’any, Tito contarà la seua història en les classes dels més xicotets i divertirà als majors en xarxes socials”, anuncien els seus creadors.

El llibre ja es pot adquirir en la majoria de les llibreries d’Alcoi i a través de la pàgina web de Identitas i la de l’editorial Brins de Tinta, per 15 euros. A més també es pot aconseguir el personatge del titot, element simbòlic del modernisme d’Alcoi, en forma de peluix o de figura del Betlem.

Send this to a friend