El Gil-Albert commemora el 120 aniversari de l’autor amb una lectura de la seua obra

En l'IVAM CADA d'Alcoi el 2 d'abril, a partir de les 19.00 hores.

Juan Gil-Albert en un dibujix de Carlos Merchán.

El dia 1 d’abril de 1904 naixia a Alcoi Juan de Mata Gil Simón i amb motiu del 120 aniversari del seu naixement l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert recordarà demà dimarts  a l’insigne escriptor amb una jornada dedicada a la lectura de la seua obra.

En un any en què també es commemora el 30 aniversari de la mort de l’autor alcoià, l’Institut Alacantí de Cultura -que porta el seu nom des de 1983- ha organitzat la trobada ‘Posa veu a Juan Gil-Albert’, una cita per a recordar i llegir textos del poeta i escriptor, que se celebrarà simultàniament a la Casa *Bardin d’Alacant i en l’IVAM CADA d’Alcoi el 2 d’abril, a partir de les 19.00 hores.

Aquesta lectura, oberta a tothom que vulga acudir a algun d’aquests dos espais, comptarà amb la participació del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i de la directora de l’IAC, Cristina Martínez, a més d’experts en l’escriptor alcoià com José Carlos Rovira, José Ferrándiz Lozano, Manuel Valero, Juana María Balsalobre o José Luis Ferris, entre altres. A més, des d’Alcoi, gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura, participaran Amparo Ortega, Enric Piera, Guiomar Tortosa, Ramon Climent o Isabel Balaguer.

Les lectures entre Casa Bardin i IVAM CADA d’Alcoi es realitzaran de forma intercalada i estaran connectades a través d’una plataforma compartida. Com ha destacat el diputat de Cultura, “la Diputació d’Alacant impulsa aquesta activitat, a través de l’Institut Juan Gil-Albert, per a recordar a l’escriptor alcoià i fomentar la divulgació dels seus textos, a més de donar a conéixer la seua figura”.

Aquesta serà la primera d’una sèrie d’activitats que desenvoluparà l’IAC Juan Gil-Albert al llarg de l’any per a commemorar tant el 120 aniversari del naixement com el 30 de la mort de l’escriptor alcoià.

Send this to a friend